Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L'ANC respon al TSJC amb una “campanya d'autoinculpacions” contra la querella del 9N

Cua per autoinculpar-se a la seu del TSJC.

EFE

Barcelona —

Una cua d'activistes independentistes ha aparegut aquest matí davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per autoinculpar-se per haver desobeït al Constitucional en participar en la votació del passat 9N. Després que l'alt tribunal acceptés investigar Artur Mas i dos membres del seu Govern -la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament Irene Rigau-, l'ANC ha començat una “campanya d'autoinculpacions”. Hi han participat desenes de persones i polítics com Oriol Junqueras o Josep Rull, líders d'ERC i CDC, respectivament.

En declaracions a la premsa, el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha dit: “El 9N 1,9 milions de persones van desobeir l'Estat espanyol i les seves lleis, amb aquestes inculpacions reafirmem aquest acte de sobirania, ja que nosaltres ja no obeïm l'Estat espanyol i tenim iniciat aquest procés d'independència que segur que es confirmarà el 2015”. Marfany ha destacat el que -al seu parer- és un procés “democràtic i pacífic” i ha demanat a la gent que va participar en el 9N que “s'autoinculpi”, ja que “ataquen el nostre president, les nostres institucions, i per tant, a nosaltres mateixos”, ha opinat.

En l'acte hi han participat també el president d'ERC, Oriol Junqueras -encara ha hagut de marxar abans d'entregar l'imprès d'“autoinculpació”-, a més de la portaveu al Parlament d'ERC, Anna Simó, i la diputada d'aquesta mateixa formació Gemma Calvet, encara que cap d'ells ha realitzat declaracions.

El coordinador de la comissió de Desobediència de l'ANC, Andreu Porta, ha dit: “Iniciem aquest procés no tant en solidaritat amb les persones de Mas, Ortega i Rigau, els càrrecs denunciats, sinó contra el que considerem un atac contra el procés participatiu del 9N que va sorgir d'un mandat democràtic ”.

Porta ha explicat que per fer el “procés d'autoinculpació” s'ha d'omplir un document penjat a la pàgina web de l'ANC i lliurar-lo a la seu del TSJC o el jutjat de guàrdia més proper, en un procés que, segons Porta, serveix per “autoinculpar” contra la querella del 9N.

En aquest document, els que el signin accepten, segons un comunicat de l'ANC, “haver participat en la consulta del 9N sense haver estat obligats per cap institució o persona” i denunciar -a parer de la ANC- “la falta de garanties democràtiques l'Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent ”.

Etiquetas
stats