Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Moren quatre ancianes en la inundació d'un geriàtric a Agramunt

Bombers de la Generalitat

EFE

Barcelona —

Quatre dones grans han mort i cinc persones més han resultat ferides la matinada passada a l'inundar-se el semisoterrani d'un edifici que alberga un geriàtric a Agramunt (Urgell), després de desbordar-se el riu Sió, pel fort temporal de pluja i vent que ha afectat Catalunya en les últimes hores.

Els fets han tingut lloc passades les quatre del matí, al geriàtric Ribera del Sió, situat al número 12 del carrer dels Horts d'Agramunt, quan els Bombers de la Generalitat van ser alertats d'aquest succés, que afectava nou persones de mobilitat reduïda que es trobaven al semisoterrani de l'edifici.

Com a conseqüència de la inundació, segons fonts dels bombers, han mort quatre dones, mentre que els altres cinc residents han estat atesos pel personal del geriàtric i els serveis d'emergència i no es tem per la seva vida.

Les quatre dones, veïnes d'Agramunt, eren molt conegudes a la localitat, de manera que el succés ha causat gran consternació en aquesta població lleidatana.

Fonts municipals han afegit que tres de les persones ferides més lleus han estat conduïdes al Centre d'Assistència Primària (CAP) d'Agramunt mentre altres dues, amb símptomes d'hipotèrmia, van ser traslladades a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Molt propera al riu

La residència, que es troba molt propera al riu Sió, albergava unes 70 persones i, tot i que s'ha valorat el trasllat d'alguns dels residents a un centre assistencial municipal, finalment s'ha optat per que seguissin en la mateixa, en quedar la situació parcialment normalitzada.

Segons aquestes fonts, la residència Ribera del Sió va ser construïda l'any 2005 i comptava amb tots els permisos necessaris per a la seva activitat, tot i que que després d'aquest succés haurà d'investigar com va poder inundar-se el semisoterrani del geriàtric.

Fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua han declarat aquest matí a El matí de Catalunya Ràdio que tant la residència com part del municipi d'Agramunt estan en zona inundable, i que per a concedir la llicència d'activitats l'ajuntament necessita l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Ebre.

El consistori té previst decretar tres dies de dol a Agramunt i celebrarà un ple extraordinari aquest vespre per expressar el seu suport i solidaritat amb els familiars de les víctimes.

El primer gran temporal de pluja, vent i mala mar d'aquesta tardor ha causat, en diferents punts de Catalunya, la caiguda d'arbres, talls en carreteres i vies fèrries i ha originat petites inundacions, el que va obligar als Bombers de la Generalitat a efectuar més d'un centenar de sortides durant el dia d'ahir.

Etiquetas
stats