eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El PSC planteja a ICV-EUiA "col·laborar" de cara a les eleccions europees

Els socialistes deixen clar que en cap cas l'acord implicaria trencar amb el PSOE

- PUBLICIDAD -
El PSC plantea a ICV-EUiA "colaborar" de cara a las europeas emulando el pacto de la Entesa

El PSC planteja a ICV-EUiA col·laborar a les eleccions europees.

El PSC ha ofert aquest dilluns a ICV-EUiA explorar "vies de col·laboració" de cara a les eleccions europees, cosa que podria passar per emular el pacte d'Entesa pel qual tots dos partits es presenten junts al Senat i tenen grup propi en aquesta Cambra al marge del PSOE.

"Està clar que només amb retallades no sortim d'aquesta. Aquesta és una batalla que es juga a Europa . Té tot el sentit del món que les forces d'esquerres explorem vies de col·laboració" , ha assenyalat el portaveu del partit , Jaume Collboni , que ha vaticinat que les pròximes europees seran transcendentals .

"Val la pena explorar i assumir riscos perquè la situació és excepcional " , ha declarat Collboni en relació a aquest apropament a ICV - EUiA . No obstant això , el portaveu ha precisat que amb aquesta proposta no plantegen trencar amb el PSOE -el PSC seguiria formant part de la llista conjunta que tradicionalment presenten- , sinó " coordinar " forces per plantar cara a l'austeritat .

" La candidatura dels socialistes catalans seguirà sent conjunta amb el PSOE" , ha deixat clar el PSC en un comunicat posterior a la intervenció de Collboni , arran d'algunes informacions publicades en els mitjans que suggerien una hipotètica ruptura amb els socialistes espanyols a les europees .

Aquesta no és la primera oferta de col·laboració dels socialistes catalans als ecosocialistes . En un altre pla, des de la corrent crítica del PSC denominada Avancem ja es van mostrar favorables a un apropament en el marc de la creació d'una Syriza catalana .

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha