Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El PSC planteja a ICV-EUiA “col·laborar” de cara a les eleccions europees

El PSC planteja a ICV-EUiA col·laborar a les eleccions europees.

Europa Press

Barcelona —

El PSC ha ofert aquest dilluns a ICV-EUiA explorar “vies de col·laboració” de cara a les eleccions europees, cosa que podria passar per emular el pacte d'Entesa pel qual tots dos partits es presenten junts al Senat i tenen grup propi en aquesta Cambra al marge del PSOE.

“Està clar que només amb retallades no sortim d'aquesta. Aquesta és una batalla que es juga a Europa. Té tot el sentit del món que les forces d'esquerres explorem vies de col·laboració”, ha assenyalat el portaveu del partit, Jaume Collboni, que ha vaticinat que les pròximes europees seran transcendentals.

“Val la pena explorar i assumir riscos perquè la situació és excepcional”, ha declarat Collboni en relació a aquest apropament a ICV-EUiA. No obstant això, el portaveu ha precisat que amb aquesta proposta no plantegen trencar amb el PSOE -el PSC seguiria formant part de la llista conjunta que tradicionalment presenten-, sinó “coordinar” forces per plantar cara a l'austeritat.

“La candidatura dels socialistes catalans seguirà sent conjunta amb el PSOE”, ha deixat clar el PSC en un comunicat posterior a la intervenció de Collboni, arran d'algunes informacions publicades en els mitjans que suggerien una hipotètica ruptura amb els socialistes espanyols a les europees.

Aquesta no és la primera oferta de col·laboració dels socialistes catalans als ecosocialistes. En un altre pla, des de la corrent crítica del PSC denominada Avancem ja es van mostrar favorables a un apropament en el marc de la creació d'una Syriza catalana.

Etiquetas
stats