Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana investigar Xavier Trias per malversació per pagar el lloguer del Banc Expropiat

Els Mossos davant del Banc després de desallotjar-lo de nou dimarts

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha demanat investigar l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), perquè el consistori va pagar 65.500 euros de lloguer al propietari del local que okupava el Banc Expropiat del barri de Gràcia. L'antiga sucursal bancària va ser desallotjada dilluns, cosa que va iniciar una onada de protestes al barri. “Ho vam fer per l'interès general de la ciutat, per evitar problemes”, ha destacat l'exalcalde aquest dijous i ha defensat la seva tasca per les possibilitats de “conflicte” que podia suposar un desallotjament del Banc Expropiat.

En un comunicat, la Fiscalia constata que els fets podrien ser un delicte de malversació de fons públics, pel que ha sol·licitat a la Policia Nacional que iniciï una investigació penal. Per la seva banda, Trias ha assegurat que “l'expedient administratiu del contracte es va realitzar de forma impecable” i s'ha posat a disposició de la Fiscalia: “No tenim res a amagar”.

L'anterior govern de CiU va pagar durant un any el lloguer del local okupat al seu propietari, l'empresari immobiliari Manuel Bravo Solano. El consistori convergent va desemborsar 5.500 euros mensuals de diners públics, que segons el portaveu municipal de CiU, Joaquim Forn, es van pagar per donar temps a buscar solucions. Aquest acord era desconegut pels okupes i va ser cancel·lat un cop va prendre possessió l'actual executiu que encapçala Ada Colau. “No teníem intenció d'informar els okupes perquè no volíem beneficiar-los”, ha dit Trias.

“Era la solució menys dolenta. Jo defenso que tothom pagui els rebuts i les hipoteques. Aquesta era només una formula provisional, i excepcional: no s'ha contemplat amb cap altra okupació al llarg del nostre mandat”, ha recordat Trias. L'exalcalde ha remarcat que el que sí que va fer el seu govern és “desallotjar desenes de propietats ocupades”. “El que pertoca”, ha matisat.

Amb el pagament del lloguer, Trias buscava evitar que es repetissin els incidents i disturbis de maig de 2014 després del desallotjament de Can Vies, un altre emblemàtic local okupat del barri de Sants. “Amb Can Vies vam aprendre que és molt millor mitjançar i evitar els aldarulls”, ha remarcat Trias. Les protestes a Sants es van traduir en cinc nits contínues d'enfrontaments entre activistes i policies i en un desgast en la imatge de Trias.

Etiquetas
stats