Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia Nacional impedeix a l'Ajuntament de Barcelona inspeccionar el CIE reobert

L'interior del CIE de la Zona Franca en una imatge d'arxiu

João França

Segueix la batalla entre l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de l'Interior en relació al funcionament del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca. Tres inspectors municipals s'han personat aquest dilluns al centre per fer la inspecció per comprovar si s'hi estan realitzant activitats d'internament, per a les quals l'Ajuntament ha declarat que l'espai no té llicència, però els agents de la Policia Nacional els han negat el pas.

El tinent d'alcaldia de drets de ciutadania, Jaume Asens, va anunciar el passat dijous la clausura del CIE de la Zona Franca per manca de llicència d'activitat –té llicència per a comissària, però no per a centre d'internament–. Segons va explicar Asens, havien donat al Ministeri un mes per tramitar el permís i van optar per no fer-ho en considerar que no el necessitaven. Tant és així, que el mateix dijous l'executiu espanyol va anunciar la reobertura del CIE després de vuit mesos tancat.

Els passos a seguir per l'Ajuntament per fer complir l'ordre de clausura comencen amb la inspecció d'aquest dilluns. Ara els tècnics municipals hauran de fer un segon intent de visitar al centre i, si també els deneguen el pas, sol·licitaran una ordre d'entrada al jutjat de guàrdia. Si un cop entrin comproven que hi ha interns al centre en podran ordenar el precinte. Un cop més es podran trobar la resistència de la Policia Nacional i haver de recórrer a la via judicial.

Jaume Asens ha criticat que s'hagi impedit l'entrada al CIE dels tècnics d'inspecció i ha apuntat al seu compte de Twitter que “segueix el menyspreu de Jorge Fernández Díaz a la legalitat i els Drets Humans”. “Tenim la legalitat del nostre costat i usarem les eines disponibles fins al final per fer-la efectiva”, ha afegit el regidor.

Etiquetas
stats