Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

A judici dos mossos més de la comissaria del Raval per pressumptes agressions

La juez imputa a los mossos que detuvieron al empresario fallecido en el Raval

EFE

Barcelona —

El magistrat titular del jutjat 1 de Barcelona considera que hi ha indicis per portar a judici dos agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella, ubicada al barri del Raval de Barcelona, a la qual pertanyen també els vuit mossos imputats per la mort de Juan Andrés Benítez després d'una violenta detenció i els tres agents més imputats ahir per pressumptes agressions al periodista Bertran Cazorla. En aquest cas, el jutge creu que hi ha indicis que els dos mossos podrien haver colpejat un motorista que circulava sense carnet i, en acabat, falsificat l'atestat per imputar-li un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat dóna per conclosa la investigació sobre aquest cas de presumpte abús policial i assenyala indicis suficients per enviar a judici els dos mossos imputats pels delictes de falsedat documental, denúncia falsa i detenció il·legal i per una falta de lesions.

L'advocat dels mossos va recórrer la interlocutòria davant l'Audiència de Barcelona, que, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, ha confirmat els delictes atribuïts als agents però ha demanat al jutge que especifiqui la situació processal del motorista, imputat arran del atestat, abans de remetre el cas a les parts perquè presentin els seus escrits de defensa i acusació.

Aquest cas de suposat abús policial a la comissaria de Ciutat Vella, actualment en el punt de mira per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduït pels Mossos, va ocórrer el maig de 2012, quan presumptament els dos agents imputats van colpejar amb un casc al cap i clavar cops de puny a un motorista després de perseguir-lo quan circulava pel barri sense carnet.

Etiquetas
stats