Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú obre un debat intern sobre la seva implicació en les generals

Pablo Iglesias i Ada Colau en un acte de Barcelona en Comú / ENRIC CATALÀ

EFE

Barcelona —

La coordinadora de Barcelona en Comú, plataforma amb la qual Ada Colau es va postular per a l'alcaldia de la capital catalana, ha obert un debat intern sobre si s'ha d'implicar en les eleccions generals del 20 de desembre, just quan sembla allunyar-se la hipòtesi d'un front comú Podemos-IU.

En la reunió del 6 d'octubre, la coordinadora va analitzar la situació derivada de les eleccions municipals del 24 de maig i de les catalanes del 27 de setembre i va arribar a la conclusió que hi ha una “majoria social que exigeix canvis profunds en la situació política i econòmica de Catalunya i de l'Estat espanyol”.

Les expectatives frustrades de la confluència d'esquerres agrupada entorn de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot, que no va poder passar dels 11 escons, i l'èxit electoral de Ciutadans, convertida en primera força de l'oposició al Parlament, ha obligat l'equip de Colau a plantejar-se una implicació directa perquè les “forces del canvi” no sucumbeixin el 20-D.

Tant la candidatura de Barcelona en Comú com la de Catalunya Sí que es Pot van integrar en el seu si a ICV-EUiA, Podem i altres forces de l'esquerra alternativa, però les dificultats per trenar un acord electoral entre la IU d'Alberto Garzón i el Podem de Pablo Iglesias per a tot l'Estat ha encès encara més les alarmes.

“Barcelona en Comú vol contribuir al fet que les urnes expressin un resultat tan favorable als interessos reals de la ciutadania com sigui possible, evitant una recuperació política a favor de falses opcions de canvi”, assenyala Barcelona en Comú en un comunicat.

Atès el progressiu declivi de Podemos i IU a les enquestes, la plataforma de Colau no amaga la seva “inquietud davant la possibilitat que governs ciutadans ara al capdavant de ciutats com Barcelona es troben bloquejats per un resultat insuficient per a les forces del canvi” el 20-D.

Després que Colau, per preservar el seu paper institucional com a alcaldessa, evités bolcar-se en la campanya del 27-S, ara Barcelona en Comú “és conscient de la necessitat d'impulsar, més enllà de la seva condició de força municipalista, contextos supramunicipals que facilitin iniciatives de radicalitat democràtica avui imprescindibles per exercir el nostre dret a decidir en tots els aspectes”.

Per tot això, la coordinadora de Barcelona en Comú ha acordat impulsar un debat intern en el si de l'organització sobre la possibilitat “d'intervenir” en les generals.

Etiquetas
stats