eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Diferents sensibilitats de l’esquerra sobiranista signen un manifest en contra d'investir Mas

Entre els 140 signants del document, hi ha personalitats vinculades amb Barcelona en Comú i Procés Constituent, com Joan Subirats o Arcadi Oliveres

“Si volem avançar cap a la construcció d'una societat diferent cal que des d'avui les persones que ocupin les institucions estiguin lliures de qualsevol vincle, per petit que sigui, de la corrupció”

El document fa responsable el govern de la Generalitat de les retallades i de les receptes d'una “duríssima austeritat”

- PUBLICIDAD -
La monja Forcades llaman a ICV-EUiA y la CUP a formar una candidatura unitaria al Parlamento catalán

Arcadi Oliveres i Teresa Forcades són alguns dels signants del manifest

La possibilitat de que Artur Mas esdevingui president de la Generalitat ha mobilitzat destacades personalitats de l'esquerra sobiranista catalana. Quan falten menys de 24 hores perquè la CUP celebri la seva assemblea oberta a Manresa, 140 persones de diferents sensibilitats de l'esquerra sobiranista catalana i de moviments socials han signat el manifest ' Per un gir a l'esquerra', en què es dona suport a la CUP i s'exposen arguments en contra de la investidura del líder de CDC.

Tot i que predominen noms vinculats amb l’òrbita de la CUP, entre els signants del document també hi ha destacats perfils representatius d’altres accents de l’esquerra. És el cas del catedràtic de Ciència Política Joan Subirats, un dels impulsors de Barcelona en Comú; l'antropòleg Manuel Delgado, fins fa poc un històric militant d'EUiA; la sindicalista Rosa Cañadell Pascual, ex-portaveu d’USTEC i propera també a EUiA; o els fundadors de Procés Constituent, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

També membres vinculats al projecte de l'esquerra anticapitalista, com el diputat de la CUP, Josep Manel Busqueta, o l'exjugador del Barça Oleguer Presas, se sumen a un manifest que també té el suport d’algunes persones vinculades a la cultura, com els cantautors Feliu Ventura o Cesk Freixas, entre d'altres.

L'objectiu del manifest, segons els impulsors, és mostrar el suport a la posició i reflexió política de la CUP, que ja en campanya va deixar clar que no investiria Artur Mas, "ni per activa ni per passiva". “Si volem avançar cap a la construcció d'una societat diferent cal que des d'avui les persones que n'ocupin les institucions estiguin lliures de qualsevol vincle, per petit que sigui, d'una corrupció que durant massa anys ha sigut marca del sistema", diu el text, en una clara al·lusió a Mas i les irregularitats de CDC.

El document parla del "canvi" que necessita Catalunya i es demana que "també es tradueixi en la presidència de la Generalitat". En aquest sentit, els impulsors subratllen que “la investidura del president reflecteixi una triple voluntat de canvi: llibertat política, justícia social i radicalitat democràtica".

El document, a banda del debat sobre la investidura, també té un marcat caràcter social. El text demana un gir en les polítiques socials i fa responsable el govern de la Generalitat d'haver aplicat retallades: "Una realitat conseqüència directa de les polítiques de tots els govern de la Generalitat, que des de 2010 han aplicat una duríssima austeritat que ha suposat fins a 5.300 milions d'euros en retallades, en un país on la desigualtat social no ha parat de créixer fins a situar-nos en els nivells de desigualtat més grans d'Europa"

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha