eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La Fiscalia demana quatre anys de presó per Manuel Bustos per anuŀlar multes a familiars

L'exalcalde de Sabadell està acusat d'ordenar retirar multes de trànsit que la Policia Local havia imposat la seva dona i als seus fills el 2012

- PUBLICIDAD -
Una plataforma revela sobresueldos de 44 alcaldes catalanes

Manuel Bustos EFE

La Fiscalia demana quatre anys de presó i dotze d'inhabilitació per a l'exalcalde de Sabadell (Barcelona) Manuel Bustos (PSC) per ordenar presumptament que la Policia Local retirés multes de trànsit que havia imposat a la seva dona i als seus fills el 2012, quan governava el municipi.

En el seu escrit de qualificació, la Fiscalia Anticorrupció demana a més una condemna de sis anys i mig de presó per a un exintendent de la Policia Local de Sabadell que suposadament va portar a terme les gestions per retirar les multes als familiars de Bustos i una multa de 1.800 euros a l'excoordinador d'Espai Públic de l'Ajuntament del municipi.

La Fiscalia acusa Bustos de dos delictes de tràfic d'influències, pels quals també li demana 800 euros de multa, mentre que a l'exintendent li atribueix a més falsetat documental i malversació, atès que presumptament va pagar amb fons de la Policia Local la suma necessària per a que els fills de Bustos recuperessin el seu vehicle, després que li portés la grua.

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic sosté que Bustos va telefonar el 28 de març de 2012 al llavors intendent de la Policia Local Josep Miquel D.M. per demanar-li que "arreglés" la multa que un inspector del servei municipal de grua va imposar al vehicle de la seva esposa per estar estacionat en una parada de transport públic.

Segons la fiscal, Teresa Duerto, Bustos va explicar per telèfon a l'exintendent l'incident ocorregut al vehicle de la seva esposa "en un to distès, afable i amigable", i després li va demanar que l'endemà es posés en contacte amb ella per "arreglar el tema", suggerint-fins i tot la forma en que ho havia de fer.

La Fiscalia sosté que una situació similar va passar mesos més tard, al juny de 2012, quan la grua municipal es va emportar el cotxe que utilitzaven dos fills de Manuel Bustos perquè estava estacionat en una zona de càrrega i descàrrega de Sabadell.

Segons manté el ministeri públic, els fills de l'exalcalde van telefonar el seu pare, que de forma immediata va trucar l'exintendente acusat per demanar-li que "solucionés" l'assumpte i també l'excoordinador d'Espai Públic de Sabadell i amic de la família, Xavier I., perquè acudís a la Prefectura de la Policia Local a ajudar la seva família

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha