Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Quim Arrufat assegura que si vota optarà per En Comú Podem

Quim Arrufat a la UPEC

elDiario.es Catalunya

L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que –tot i que probablement s'abstindrà, com recomana la CUP– si votés el 20-D de desembre optaria per En Comú Podem. En una entrevista aquest dijous al diari Ara, Arrufat ha explicat que “en unes eleccions espanyoles, on nosaltres no hi participem, l'única opció que pot permetre desencallar una situació, si guanyés, que sembla difícil, seria En Comú Podem, en termes no només de fer el referèndum sinó també de fer canvis democràtics a l'Estat espanyol, que els necessita com l'aigua”.

L'exdiputat ha valorat positivament que Pablo Iglesias hagi mantingut la seva proposta de celebrar un referèndum amb “una defensa gairebé numantina davant d'una opinió pública molt ancorada al nacionalisme espanyol”, ha assegurat. Ha remarcat també les seves diferències amb Podemos: “Ni coincideixo amb la seva postura política, ni considero que ho hagin construït correctament, ni és la meva opció, però en el context de les eleccions espanyoles és pràcticament l'únic que té sentit”, ha assegurat.

Arrufat ha afegit que “l'altre cosa que tindria sentit és votar Esquerra”, però assegura que no troba que ni el partit de Junqueras ni Convergència –que es presenta com a Democràcia i Llibertat– s'hagin presentat amb una estratègia independentista. “Espero que tregui molt bon resultat, al menys ERC, però no veig què hi fan anant a Madrid”, ha dit. Considera que la lectura del resultat serà que cau el percentatge de vots independentistes.

Crítiques a la negociació amb Junts pel Sí

Durant l'entrevista, el cupaire ha estat especialment crític amb el procés de negociació encapçalat per Convergència per desencallar la investidura d'Artur Mas. Ha assegurat que Junts pel Sí és una candidatura que es va configurar “a partir d'un xantatge a Esquerra i a les entitats sobiranistes”, i que ara Convergència basa tota la seva estratègia en pressionar la CUP.

El també exdiputat David Fernàndez va publicar fa uns dies un article en què proposava cedir dos vots per desbloquejar la investidura de Mas i desencallar el Procés. Tot i això, Arrufat es manté crític i recorda que el 27-S l'independentisme no va obtenir més del 50% dels vots i assegura que per això cal fer créixer el suport a l'independentisme. Per això insisteix en oposar-se a la investidura d'Artur Mas, ja que no considera que serveixi a aquest propòsit.

Etiquetas
stats