Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Policia escorcolla la casa de l'expresident Jordi Pujol

La Policía registra la casa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol

Oriol Solé Altimira

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional estan registrant des de primera hora del matí d'aquest dimecres el pis a Barcelona de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en presència d'aquest. També acudeix al registre el seu primogènit Jordi Pujol Ferrusola, que ha estat traslladat des de la presó madrilenya de Soto del Real després que el jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, l'enviés aquest dimarts a la presó sense fiança.

Fonts coneixedores del cas han assenyalat que també està previst l'escorcoll de l'habitatge del propi fill de l'expresident de la Generalitat, de la casa familiar de Caralps al prepirineu català i del despatx particular de l'expresident al centre de Barcelona. Segons les mateixes fonts, els registres pretenen trobar documentació sobre els moviments de la fortuna de la família, entre ells els de la societat panamenya que Marta Ferrusola compartia amb el seu primogènit.

En concret, les indagacions se centren en la societat panamenya Kopeland Foundation, a la qual el primogènit suposadament va traslladar els seus saldos a Andorra quan estava sent investigat i a la qual va incorporar a la seva mare, Marta Ferrusola.

En les seves declaracions judicials, Jordi Pujol Ferrusola sempre ha al·legat que es tractava d'un instrument recomanat per la Banca Privada d'Andorra (BPA), l'entitat on el 2010 va acabar els diners de l'herència oculta durant 34 anys en una altra entitat del principat, Andbank . El primogènit també ha intentat desvincular la seva mare de la societat, malgrat que el seu nom apareixia en correus electrònics de l'entitat bancària incorporades a la causa.

El jutge De la Mata no dóna veracitat a la versió de Jordi Junior. En l'acte en el qual aquest dimarts va ordenar l'ingrés a la presó preventiva sense fiança de Pujol Ferrusola, el jutge sosté el primogènit va comprar aquesta societat panamenya a través de BPA per traspassar tots els seus saldos a Andorra en “una clara operació de blanqueig per ocultar béns l'abast de la justícia ”, amb el procediment judicial ja obert.

Posteriorment, segons el jutge, Pujol Ferrusola va transferir tots els diners a Mèxic, evitant, només amb aquesta operació, que la justícia espanyola li embargués cautelarment 2,4 milions d'euros, alhora que els mantenia lluny del coneixement de la Hisenda Pública.

El jutge De la Mata va atendre aquest dimarts la petició de la Fiscalia per enviar a la presó Pujol Ferrusola després de pendre-li declaració durant més de quatre hores. Va valorar que la presó és una mesura “estrictament necessària” per evitar que segueixi blanquejant diners amb ajuda de testaferros. Pujol Ferrusola va evadir fins a 30 milions d'euros des de 2012, amb la investigació sobre la fortuna oculta a Andorra ja iniciada.

Etiquetas
stats