Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un neonazi nega que amenacés David Fernàndez: “Sóc antiindependentista però no odio ningú”

David Fernàndez va deixar de ser diputat de la CUP l'estiu passat

Oriol Solé Altimira

“Si li vaig crear algun tipus de por li demano disculpes, però no va ser la meva intenció crear por o trauma”. Així s'ha dirigit Miguel V. a l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, en la seva última paraula en el judici per amenaces que s'ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. Fernàndez s'ha reiterat en la seva denúncia i ha explicat que l'acusat, que va estar vinculat amb moviments neonazis, es va dirigir a ell i el va amenaçar. “Sé perfectament qui ets. Jo sóc un feixista i et donaré una pallissa, et vaig a destrossar”, ha afirmat que li va dir. L'acusat ha negat les amenaces i ha explicat que la trobada amb l'exdiputat va ser fortuïta.

Els fets van passar el passat 18 d'abril al passeig de Sant Joan de Barcelona. Segons el relat de Fernàndez, l'acusat el va parar al mig del carrer i es va presentar com “fidel al feixisme”. Després li va dir que li donaria una pallissa i que el “rebentaria”. “Això teu és un compte enrere i si no és avui serà un altre dia”, ha afegit que li va dir, acompanyant-ho de gestos amenaçadors, com ara que es va posar la mà a la butxaca. “No sabia com podia acabar tot allò”, ha afegit Fernàndez.

L'exdiputat ha vinculat els fets amb que dos dies abans va actuar com a portaveu a les Corts Valencianes de la família de Guillem Agulló, un antifeixista que va ser assassinat per un grup de neonazis de València. La Fiscalia i l'acusació particular exercida per Fernàndez han demanat que l'acusat sigui condemnat a pagar una multa de 1.680 euros. L'advocat de l'exdiputat, Benet Salellas, ha sol·licitat a més la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb Fernàndez durant sis mesos. La defensa ha demanat l'absolució adduint que no hi ha proves ni testimonis de les amenaces.

En la seva intervenció en el judici, Miguel V. ha donat un relat dels fets molt diferent al de Fernàndez. Ha explicat que es van trobar de forma fortuïta al passeig de Sant Joan i que li va preguntar sobre la samarreta antifeixista que portava l'exdiputat. “¿Si fos feixista, series antiyo?”, ha dit que li va preguntar a Fernàndez, perquè, segons ha explicat, “havia llegit que quan era jove pegava gent de dretes”.

“Va ser ell [Fernàndez] qui se'm va encarar una mica”, ha afegit. Així mateix, ha assenyalat que es va sentir “totalment assetjat” per l'exdiputat perquè li va fer fotografies. “Sóc espanyol i antiindependentista però no odio ningú”, ha afirmat. També ha criticat Fernàndez per “anar a buscar a un exterrorista a la presó”, en referència a Arnaldo Otegi.

Per la seva banda, els agents dels Mossos d'Esquadra que han declarat com a testimonis han explicat que Miguel V. està fitxat per la seva relació amb el moviment neonazi de Barcelona. En concret, amb l'ultradretà Casal Tramuntana i per participar en manifestacions neonazis pel 12 d'octubre. L'acusat ha negat que el Casal Tramuntana sigui d'extrema dreta –“és una associació hispanista”, ha dit– i ha assegurat que en les manifestacions del 12-O “hi pot anar un pare amb la seva filla i la bandera constitucional”.

Així mateix, ha rebutjat que tingui prohibida l'entrada al camp de l'Espanyol per vinculació amb grups d'extrema dreta. “És habitual que al camp de futbol hagi identificacions però per veure que la gent no vagi borratxa i no porti objectes perillosos”, ha assenyalat.

Abans de començar la vista oral, el jutge ha accedit a la petició de l'acusat i ha impedit que la premsa gravés o fotografiés a Miguel V. per protegir la seva intimitat. “No es tracta d'un personatge públic i els fets no són per una activitat de caràcter públic”, ha valorat el togat.

Etiquetas
stats