Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jutjaran un ultra per amenaçar de mort l'exdiputat de la CUP David Fernàndez

L'exdiputat de la CUP i periodista, David Fernàndez

elDiario.es Catalunya

L'ultra que va amenaçar de mort el periodista i exdiputat de la CUP, David Fernàndez, anirà a judici el proper 13 de desembre. Els fets van tenir lloc el passat mes d'abril, quan l'ultra es va encarar a Fernàndez al centre de Barcelona. “Sé qui ets perfectament i et donaré una pallissa ara mateix; que ganes tinc d'acribillar-te; et destrossarem”, li va dir, en castellà, acompanyant les seves paraules del gest de posar-se la mà a la butxaca, ha informat la CUP aquest divendres.

Malgrat que la Fiscalia havia demanat que se'l jutgés per un delicte d'amenaces greus per generar “un risc clar per a la integritat [de Fernàndez] a més de pertorbar la seva seguretat”, finalment el jutjat d'instrucció ha decidit tipificar els fets d'amenaces lleus.

El dia dels fets, Fernàndez havia anat a l'acte d'aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló. A l'altura del carrer Còrsega amb passeig de Sant Joan, l'ultra, vestit de negre i amb estètica militar, va barrar el pas a l'exdiputat, i amb actitud agressiva li va proferir diverses amenaces. Després, va seguir Fernàndez i va continuar amenaçant-lo –“un altre dia”; “ja t'ha arribat l'hora”;“això teu és de compte enrere” -, fins que el van fer fora. Però mitja hora després, l'ultra es va acostar a la casa del diputat, on va ser fotografiat.

Fernàndez va denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra, que van identificar l'ultra en pocs dies. La Fiscalia contra els delictes d'odi destaca en el seu informe que el denunciat té una estreta vinculació amb cercles neonazis i l'extrema dreta i que el 2014 se li va prohibir l'entrada a l'estadi de l'Espanyol per aquest motiu.

Etiquetas
stats