Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas diu que un avançament electoral “no és 100% impossible” si fracassa la negociació amb la CUP

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas

elDiario.es Catalunya

Eclipsat per la seva valoració de les detencions de CDC fruit de la investigació sobre el 3%, el president de la Generalitat ha llançat aquest dimecres un avís a la CUP, la formació de la qual depèn, en principi, per continuar en el càrrec de president de la Generalitat. Mas ha tret la carta de l'avançament electoral, al qual Catalunya es precipitaria si el Parlament no aconsegueix investir cap candidat per presidir la Generalitat abans del 9 de gener. El president en funcions ha afirmat que un avançament electoral “no és 100% impossible”, encara que ha matisat que és “moderadament optimista” sobre les converses entre Junts pel Sí i la CUP.

Amb la tinta de la seva signatura encara fresca en el decret de convocatòria del nou Parlament (Mas l'ha signat just abans de comparèixer davant els mitjans), Mas ha demanat “temps i paciència” perquè les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP “acabin bé”. El president ha admès que les negociacions entre les dues formacions són “d'alta complexitat” i que les posicions són “molt diferenciades”. “El puzle és molt complex”, ha afegit.

Davant la dificultat de les negociacions, Mas ha decidit esgotar els terminis que la llei li dóna per convocar la càmera sorgida de les eleccions del 27-S, de manera que la sessió constitutiva del nou Parlament no es produirà fins al proper dilluns 26 d'octubre. Un cop formada la Mesa de la cambra, el reglament dóna 10 dies per celebrar el primer ple d'investidura, que podria celebrar-se com a data límit el 9 de novembre, una data especial doncs cauria en el primer aniversari del procés participatiu del 9-N per el que Artur Mas, l'exvicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, estan imputats.

“La complexitat de les negociacions que s'estan duent a terme requereixen temps i paciència per part de tots si es vol que acabin bé. Si el que es pretén és que s'acabin malament es pot anar molt ràpid”, ha avisat Mas.

Etiquetas
stats