Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Tres dels quatre detinguts pel cas Inipro passen a disposició judicial

Detencions a Tarragona

elDiario.es Catalunya

Tres dels quatre detinguts aquest dimecres per la seva implicació en el cas Inipro passaran aquesta tarda, a partir de les 17 hores, a disposició del titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona que instrueix la causa, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En l'operació, la Guàrdia Civil va detenir aquest dimecres quatre persones, entre elles Gustavo Cuadrado, excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que va ser posat en llibertat aquest dimecres a la nit. El jutge manté a Cuadrado la seva condició de investigat -antic imputat- amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui citat. El TSJC ha indicat que encara hi ha data per la citació.

Els altres tres detinguts, que passaran aquesta tarda a disposició judicial, són l'administrador d'Inipro i militant del PSC, Ricard Campà, el consultor de Viladecans, Enrique Miró, i el primer tinent d'alcalde de Viladecans, el socialista Joaquín Guerrero.

El jutge investiga el suposat tripijoc a Tarragona d'adjudicacions a l'empresa Inipro, afí al PSC, que també té rèpliques a Palau-Solità i Plegamans i Viladecans (Barcelona).

La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dimecres l'Ajuntament de Tarragona, per accedir al servidor i obtenir dades, així com els ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans -tots dos dirigits actualment pel PSC-, dues mercantils de Barcelona i Viladecans, un despatx professional de Viladecans i un altre de Reus (Tarragona) i els domicilis dels quatre arrestats.

En la causa, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona i que es manté sota el secret de les actuacions, s'investiga la contractació, suposadament irregular i sense publicitat, a Inipro, empresa afí al PSC, per part del consistori de Tarragona, durant l'etapa de Ballesteros, per al servei d'atenció als immigrants. Cinc contractes més a Viladecans i Palau-Solità estan sota sospita.

Etiquetas
stats