eldiario.es

Menú

Al tribunal que jutjarà Artur Mas pel 9-N li falta un jutge

La recerca d'un tercer magistrat per compondre el tribunal no impedirà que la data del judici del 9-N es fixi en els propers dies

- PUBLICIDAD -
Mas niega que el soberanismo catalán sea populista

Artur Mas va demanar que Rajoy testifiqui pel 9-N EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) busca un jutge que completi el tribunal que jutjarà l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, per la consulta del 9-N. A dia d'avui se sap que compondran el tribunal dos togats: el màxim responsable del TSJC, Jesús María Barrientos, i el magistrat Carlos Ramos, proposat pel Parlament. Falta un tercer magistrat o magistrada.

Segons han informat fonts judicials aquest dimecres, el TSJC ha de fixar en els pròxims dies la data pel judici a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleras Joana Ortega i Irene Rigau, i posteriorment iniciarà els tràmits per nomenar al tercer magistrat.

Un cop s'hagi designat al tercer magistrat i constituït el tribunal, serà l'òrgan enjudiciador el que haurà de resoldre l'admissió de proves, entre elles les sol·licitades per les defenses de Mas, Ortega i Rigau perquè compareguin com a testimonis el president del Govern central, Mariano Rajoy, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

El TSJC haurà de buscar a un jutge per completar el tribunal, seguint l'article 199 de la Llei orgànica del poder judicial, perquè els altres membres de la sala civil i penal de l'alt tribunal català no poden optar a integrar-lo, ja que o bé van formar part de la sala d'admissió, de la de recursos o han instruït la causa.

D'aquesta manera, el tribunal que jutjarà Mas estarà presidit pel president del TSJC, Jesús María Barrientos. També estarà compost pel magistrat Carlos Ramos, designat pel Parlament, l'únic de la sala civil i penal del TSJC que no ha intervingut fins al moment en el procediment, i per un tercer que es triarà fora de la sala civil i penal del alt tribunal català.

Segons va publicar El Punt Avui, el membre del tribunal que falta sortirà previsiblement d'alguna de les altres dues sales del TSJC, la contenciosa administrativa o la social, a causa de les successives baixes que ha patit la sala civil i penal.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha