Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anticorrupció ordena un registre policial a la seu de la fundació de Convergència

Mas dice que mantiene la consulta el 9N con "urnas y papeletas"

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest divendres un operatiu de registre a la seu de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) dins d'una investigació que mira d'esbrinar si la constructora Teyco, propietat de la família Sumarroca, va pagar comissions al partit d'Artur Mas.

La Fiscalia Anticorrupció ha ordenat el registre de la Fundació Catdem. La Guàrdia Civil sospita que aquesta fundació va pagar comissions d'un 3% a la família Sumarroca, molt propera al clan de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

El titular del Jutjat número 1 del Vendrell, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, ha ordenat també l'entrada en quatre ajuntaments que podrien haver intercedit en certs contractes a canvi de comissions il·legals. Els consistoris que seran registrats són el de Figueres, Santa Cugat del Vallès, Lloret de Mar i Sant Cugat del Vallès.

Aquestes actuacions policials són la continuació de les iniciades fa dos anys contra l'alcalde de CDC de Torredembarra (Tarragona), Daniel Masagué. El regidor ha estat detingut dues vegades per haver rebut gairebé un milió i mig d'euros per part de societats pertanyents a la família Sumarroca i se li imputen delictes de blanqueig de capitals, contra l'Administració Pública, malversació de fons públics i tràfic d'influències. En les dues ocasions ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Aquest no és el primer cas en el qual es veu embolicat Convergència per suposats contractes arreglats amb constructores. En el cas Palau, membres de Convergència estan acusats de rebre més de sis milions d'euros per part de Ferrovial per l'adjudicació de grans projectes com la Línia 9 de metro o la Ciutat de la Justícia.

Etiquetas
stats