Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau desbloqueja les ordenances fiscals de 2016 amb el suport de PSC i la CUP

El govern d'Ada Colau té pràcticament garantit el suport a la tramitació de les ordenances fiscals pel 2016

Jordi Molina

Barcelona —

Barcelona aborda aquest dilluns un ple extraordinari que li permetrà iniciar la tramitació de les seves noves ordenances fiscals. Aquest divendres al matí el grup municipal d'ERC ha avançat la seva llum verda, no sense matisos i en forma d'abstenció. El líder dels republicans, Alfred Bosch, ha explicat que no compartir “la progressivitat” pactada entre el govern d'Ada Colau i el PSC, però que no obstaculitzarà l’inici a tràmit de l'aprovació d'una eina fonamental per a la fiscalitat de la ciutat.

També aquest dilluns, en roda de premsa i en l'apartat de preguntes, la CUP ha avançat el seu vot afirmatiu de cara dilluns. “No votarem en contra de res que vagi en favor de la vida de les persones d'aquesta ciutat”, han explicat a aquest mitjà fonts de la CUP, que s'han reunit en els últims dies amb l'equip de Colau.

Pel que fa a l'aritmètica, i amb l'abstenció dels cinc regidors d'ERC, la votació quedarà amb 18 vots a favor i altres 18 en contra. En aquests casos, la figura de l'alcaldessa Colau és clau, ja que pot desempatar amb el seu vot de qualitat. D'aquesta manera es donarà tràmit a les ordenances que s'han d'aprovar de forma definitiva a finals de desembre, en un altre ple.

Fins llavors, republicans i cupaires aspiren a introduir altres mesures. Per exemple, ERC no comparteix que s'augmenti l'IBI als pisos amb un valor cadastral superior a 100.000 euros, tal com van segellar BComú i PSC. De fet, Bosch ha exposat que voldrien que s'apliquessin subvencions als que tenen rendes més baixes: “No s'ha de castigar les classes mitjanes”, ha lamentat en al·lusió a l'acord entre BComú i els socialistes.

En canvi, els republicans, que en els últims dies s'han reunit tant amb els equips de Colau com amb el de Collboni, sí que han aconseguit acordar la reducció d'un 95% de l'IBI als comerços emblemàtics; un descompte del 50% de la taxa pel desenganxament de la grua o una altra rebaixa del 10% en la grua si el conductor ha estat un any sense multes.

L'oposició ataca Colau

L'oposició ataca ColauL'oposició més frontal a Colau, formada per CiU, Ciutadans i PP, també han comparegut aquest matí. El fins fa uns mesos alcalde, Xavier Trias, ha insistit a denunciar la falta de diàleg que li presta l'alcaldessa al seu grup i ha confirmat el que era una evidència, que CiU votarà en contra de les ordenances.

La cap de files de Ciutadans, Carina Mejías, també ha avançat el seu “no” a les ordenances perquè no han aconseguit una rebaixa de la pressió fiscal. El líder del PP, Alberto Fernández, que també s'oposarà, ha acusat el PSC de deixar “en mans de la CUP” el govern de Barcelona.

Etiquetas
stats