Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El desallotjament del Banc Expropiat acaba amb aldarulls i manifestants ferits al barri de Gràcia

Mossos davant del Banc Expropiat després de la càrrega

elDiario.es Catalunya

Una quinzena de furgones d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han plantat poc després de les 10 del matí a l'anomenat Banc Expropiat de Gràcia. Es tracta d'una antiga sucursal bancària ocupada l'octubre del 2011 al final d'una manifestació pel dret a l'habitatge convocada per l'Assemblea de la Vila de Gràcia. Dos activistes s'han tancat dins la caixa forta de l'antic banc i el desallotjament s'ha allargat durant 10 hores. Ja al matí, els Mossos han procedit a tapiar els vidres de l'immoble.

Un centenar de persones han protestat contra el desallotjament durant el matí i el col·lectiu ha convocat una altra manifestació a les 20h, aquesta més multitudinària. Els manifestants han recorregut els carrers de Gràcia fins a arribar al Banc Expropiat, tapiat. En aquest punt han intentat tornar obrir el local amb serres radials. Ha estat llavors quan els antiavalots han carregat contra els manifestants per dispersar la protesta.

En aquest punt els manifestants han calat foc a algunes motos aparcades i a un vehicle de neteja municipal. Els policies han disparat projectils de foam contra els manifestants, que han denunciat que han deixat diversos ferits.

Un desallotjament aplaçat per Trias

Fa més d'un any que l'edifici estava pendent de desallotjament. No obstant, el consistori liderat pel convergent Xavier Trias va optar per pagar un any de lloguer al propietari –sense coneixement dels okupes– per evitar un nou conflicte poc abans de les eleccions i que pogués assimilar-se al conflicte obert amb el desallotjament de Can Vies. Quan es va conèixer aquesta mesura, que l'Ajuntament no va anunciar, va provocar la indignació del col·lectiu del Banc Expropiat.

L'actual alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat aquest dilluns al matí de “mal comportament i mala utilització dels diners públics utilitzar-los per tranquil·litzar una situació en període electoral”. Colau ha desvinculat l'Ajuntament del desallotjament d'aquest matí. “Els ocupants van manifestar que no volien cap tipus de mediació o d'alternativa, així que és un tema entre privats que s'ha resolt judicialment”, ha assegurat l'alcaldessa.

Etiquetas
stats