Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Expulsats diversos passatgers d'un vol al Senegal que van protestar per una deportació

Aeorport de Barcelona

Angy Galvin / EFE

Un grup de passatgers va impedir aquest dissabte la sortida d'un avió des de Barcelona a Dakar quan va aixecar-se dels seus seients per protestar per l'expulsió d'un ciutadà senegalès que estava a l'aparell. L'avió, de l'aerolínia espanyola Vueling, va poder sortir cap a la capital senegalesa unes hores després, després que agents de la Guàrdia Civil es personessin a l'aparell.

El jove estava emmanillat pels canells i escortat per la policia i, segons l'advocat Andrés García Berrio, els testimonis asseguren que “estava queixant-se, donant senyals que no volia ser deportat”. Davant d'aquesta situació, entre una vintena i una trentena de persones van demanar explicacions a la companyia aèria i van manifestar el seu malestar de manera espontània, segons indiquen els propis passatgers.

Davant la negativa del pilot a renunciar a l'immigrant sense papers, es va decidir baixar a tots els passatgers. La Guàrdia Civil va procedir a identificar almenys a sis persones, a les quals la companyia va denegar posteriorment l'embarcament i se'ls ha acusat d'infringir la Llei 21/2013 de seguretat aèria.

L'home estava sent obligat a tornar al seu país d'origen després d'haver intentat entrar a Espanya encara que no tenia permisos de residència o treball. Va ser detectat a l'aeroport i no se li va arribar a permetre l'entrada en territori espanyol.

El vol estava programat a les 16: 30h, tot i que finalment ha sortit cap a les 19h, amb el ciutadà senegalès a bord. Els afectats asseguren que la companyia ha interposat una denúncia en què els acusava de “generar perill per volar”. Depenent de la gravetat dels fets, podrien enfrontar-se a una multa va des dels 60 als 45.000 euros -infracció lleu-, dels 45.001 a 90.000 euros -infracció greu- i de els 90.001 a 225.000 euros -infracció molt greu-.

L'advocat recalca que la reacció dels passatgers “no ha estat una acció premeditada”, sinó que simplement eren persones que “anaven a agafar un vol a Dakar i han manifestat una reacció espontània”. Per a García Berrio, aquesta situació demostra que “hi ha una gran part de la ciutadania que està activa contra la situació injusta dels deportats”, al mateix temps que posa en relleu “fins a quin punt arriba la desproporció” d'aquestes expulsions.

Etiquetas
stats