Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas dóna el timó de CDC a Josep Rull davant la consulta

Mas nomena Josep Rull home fort de CDC.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) renova la seva cúpula després de la sortida definitiva de l'imputat Oriol Pujol i amb la vista posada a la consulta sobiranista del 9 de novembre. Artur Mas, president de la Generalitat i també de CDC, ha anunciat aquest divendres els canvis que ha impulsat en la direcció del partit. Serà Josep Rull qui assumirà la direcció del comitè de coordinació del partit, sense la formalitat de nomenar un secretari general, ja que comportaria la celebració d'un Congrés Extraordinari de la formació.

El perfil independentista de Josep Rull intensifica el procés sobiranista particular de Convergència, a quatre mesos de la consulta. Rull, fins ara secretari d'organització, connecta molt amb les bases del partit, sobretot amb les joventuts de CDC, de les que va formar part en el seu moment. A més, ja coneix la seva nova tasca, perquè ve exercint el paper de secretari general de forma interina des de fa 16 mesos, quan Pujol va conèixer la seva imputació i va anunciar que s'apartava temporalment del càrrec.

A més de la novetat de Rull, la cúpula de Convergència comptarà també amb el nou comitè de coordinació, compost per membres que ja estaven a la direcció. Sí que destaca el càrrec de portaveu que assumirà Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, el principal feu de Convergència a Catalunya. El dirigent Lluís Corominas, que en els últims 16 mesos havia compartit les responsabilitats de la secretaria general amb Rull, manté la vicesecretaria general de Coordinació Institucional i dirigirà la preparació de les eleccions municipals de maig. A més, Corominas serà el nou secretari general adjunt de la federació de CiU en substitució de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que serà president de la comissió nacional de política municipal de CDC.

L'actual conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, seguirà sent vicesecretari general d'Estratègia de CDC. Per la seva banda, Jordi Turull serà a la direcció com a president i portaveu del grup de CiU al Parlament, càrrecs que ja va assumir de la mà d'Oriol Pujol al març de 2013 quan aquest va deixar tots els seus càrrecs. Com a representant de les Corts Generals en la nova direcció hi haurà Pere Macias. De la direcció seguirà formant part Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació. La presidenta del Consell Nacional de CDC seguirà sent l'actual consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau. I la presidenta de la comissió de Política Sectorial seguirà sent la diputada al Parlament Meritxell Borràs.

Etiquetas
stats