Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas dóna suport a Colau per unir el tramvia per la Diagonal i estudiarà el deute amb Barcelona

Ada Colau amb Artur Mas al Palau de la Generalitat

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha tingut aquest dijous la seva primera reunió amb el president de la Generalitat Artur Mas per abordar diverses qüestions que afecten la ciutat. Colau ha assegurat que compta amb el suport de Mas per un dels projectes estrella del seu programa: unir les línies de tramvia existents en els dos extrems de Barcelona, connectant alguns dels barris més pobres de la ciutat i el centre empresarial 22@ amb la Zona Universitària. El suport del president es contradiu amb el programa de l'alcaldable del seu partit, Xavier Trias, que s'havia negat rotundament a aquesta proposta.

En relació al deute de la Generalitat amb la ciutat de Barcelona, Artur Mas s'ha compromès amb l'alcaldessa de Barcelona a reconèixer aquest any que deu 20 milions d'euros a la capital catalana per la Llei de Barris, una xifra que cal sumar als 35 milions d'euros de deute amb la ciutat que el Govern ja té reconeguts.

En roda de premsa després de reunir-se amb Mas a la Generalitat durant més d'una hora, Colau ha anunciat que ha acordat amb el president reunir la comissió mixta entre l'Ajuntament i la Generalitat la primera setmana de setembre per abordar l'assumpte del deute, infraestructures i equipaments i consorcis. Ha assenyalat que amb la comissió, que no es reunia des d'octubre de 2014, pretén aconseguir una “fotografia conjunta de l'estat d'aquestes qüestions”, que considera urgents i necessàries d'abordar malgrat que estigui acabant el mandat de l'actual Executiu català.

Colau ha celebrat que la Generalitat ja estigui en tràmits per reconèixer aquests 20 milions d'euros extra relacionats amb la Llei de Barris, però ha remarcat que hi ha altres aspectes que el govern municipal considera que s'han de reconèixer, com ara la partida relacionada amb el Sistema d'Atenció Domiciliària (SAD).

Tot i que ha evitat avançar una xifra del que li deu la Generalitat perquè encara és “motiu de debat”, Colau ha confiat que la reunió de la comissió mixta serveixi per aclarir aquestes xifres, tot i que sí ha destacat que consideren que queden pendents ingressos per operacions immobiliàries i el fons de cooperació local.

Discrepàncies amb la taxa turística

Sobre la taxa turística, Mas i Colau no han aconseguit arribar a un acord, després que l'alcaldessa li hagi transmès la seva exigència que Barcelona la gestioni al 100% per pal·liar les externalitats negatives del turisme als barris més afectats i Mas defensi destinar-la a promoció turística de Catalunya.

Colau ha defensat que la “millor promoció turística” és que els veïns perceben els beneficis del turisme i que no genera molèsties, sinó que és positiu per a la ciutat i per als seus barris. L'alcaldessa ha destacat que serà exigent amb la Generalitat en els assumptes que afecten la ciutat però ha garantit la “lleialtat institucional” del seu equip de Govern municipal.

Etiquetas
stats