Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rull denuncia que l'operació busca “abatre” a CDC, “peça clau” del procés català

El coordinador general de CDC, Josep Rull

elDiario.es Catalunya

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha tornat a denunciar l'“espectacularitat” de la irrupció de la Guàrdia Civil a la seva seu del carrer Còrsega de Barcelona per investigar les comissions del 3%. La compareixença del coordinador general de CDC, Josep Rull, ha estat pràcticament calcada a la que va oferir a l'agost, quan la seu de CDC també va ser registrada en el marc de la mateixa operació Petrum. Aquest dimecres, Rull ha valorat els registres policials com un “escarni” que busca “abatre una peça clau” del procés sobiranista com Convergència.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al tresorer de CDC, Andreu Viloca, a dos treballadors del partit i al director de l'empresa d'obra pública de la Generalitat, Josep Antoni Rosell, així com a mitja dotzena de consellers delegats de constructores pel presumpte cobrament de comissions irregulars.

Rull ha remarcat que el partit no donarà cap “pas enrere” en el seu compromís independentista. En una roda de premsa a la seu de l'agrupació de CDC l'Eixample i Sant Antoni de Barcelona (les oficines centrals del carrer Còrsega segueixen ocupades pel registre policial pel cas del 3%), Rull ha assegurat que CDC estarà “ sempre al costat ”de la justícia si és per“ determinar la veritat ”, però es posaran“ davant ”davant“ algunes expressions de la justícia, en concret algunes actuacions de la Fiscalia ”.

Desafiant, Rull ha llançat un avís: “Si algú creu que amb aquestes actuacions van a parar voluntat del nostre partit, que anem a fer un pas enrere en el nostre objectiu d'aplicar el mandat de les urnes del 27S, s'equivoquen: el nostre compromís amb aquest procés cap a un estat català és granític”, ha dit.

El número dos de CDC ha negat irregularitats en el seu partit, on “les coses s'han fet impecablement bé” i totes les donacions són “legals, auditats i transparents”, alhora que ha rebutjat, igual que Artur Mas, que els contractes públics s'hagin adjudicat “de forma arbitrària” des de la Generalitat.

D'altra banda, el departament d'Economia de la Generalitat ha expressat la seva voluntat de “col·laborar al màxim” amb la justícia en la investigació sobre el presumpte pagament de comissions del 3% a CDC, i ha assegurat que és “el primer interessat” en que no es posin en dubte els procediments de contractació pública.

Després transcendir que la Guàrdia Civil està registrant el despatx del director general de Infraestructures, cat, Josep Antoni Rossell, la conselleria que lidera Andreu Mas-Colell ha assegurat que “ha reforçat en els últims cinc anys els instruments per vetllar per la transparència en la contractació pública, i que va més enllà dels requisits legals”.

L'oposició estreny el setge sobre Mas

Les detencions i els registres a CDC han servit a l'oposició per estrènyer el setge sobre la formació nacionalista i el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas. La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha reclamat a Mas que deixi “tots els seus càrrecs públics” si es demostra finalment el finançament irregular de CDC o “irregularitats” en el seu partit.

Per la seva banda, el portaveu del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha exigit a Mas que renunciï a ser investit de nou i assumeixi la seva responsabilitat política davant el “degoteig constant” dels presumptes casos de corrupció que afecten CDC. El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha retret a Mas, que insinuï “persecucions” a CDC, i ha recordat que pot comparèixer a la cambra catalana a petició pròpia “immediatament” per “donar la cara”. El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha demanat a Mas que “no tiri pilotes fora” i doni explicacions sobre el presumpte finançament irregular del seu partit, CDC.

Etiquetas
stats