eldiario.es

9

CATALUNYA

Metges de Catalunya demana al nou Govern que deixi de retallar la sanitat pública

Els sindicats no auguren res positiu per a la sanitat pública durant els propers anys i no han trigat ni 24 hores en recordar la seva situació al govern d’Artur Mas. Mentre les tancades i reivindicacions del personal sanitari continuen a diversos hospitals, el sindicat majoritari de metges, Metges de Catalunya (MC), ha demanat a l’executiu català que “deixi de situar el sistema de salut públic en el centre de la diana de les polítiques anticrisi”. El sindicat reclama que es “prioritzi amb urgència” el finançament sanitari en l’elaboració dels pressupostos de 2013.

El secretari general del sindicat, Francesc Duch, considera que les retallades “han tocat os” i que el full de ruta del nou Govern ha de canviar “si no vol assumir les conseqüències d’un deteriorament de l’assistència, amb repercussions sobre la salut col.lectiva”.

Les crítiques es dirigeixen també al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, a qui Duch retreu la seva “falta de sensibilitat absoluta respecte els problemes de finançament de la sanitat pública”. Per a Metges de Catalunya, els objectius de dèficit i de reducció de la despesa no poden seguir sent el “pretext perfecte del Govern per continuar atacant el sistema de salut”.

Amb tot això, Metges de Catalunya, a través d’un comunicat, s’ha ofert al Govern per “col.laborar en el disseny de propostes de racionalització de la despesa sanitària” amb un model diferent al que fins ara està proposant la Generalitat. “La privatització no garanteix ni estalvi ni millora en els resultats clínics o de gestió”, afirma Francesc Duch, advertint que els canvis estructurals que prepara el govern poden comportar una onada d’acomiadaments a més d’un empitjorament de la qualitat assistencial.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha