Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Les tancades i reivindicacions contra les retallades a la sanitat pública s’escampen

Els treballadors 'okupen' el vestíbul de l'hospital per protestar contra les retallades patides. / Edu Bayer

Marc Ustrell

Mentre el comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona continua amb la tancada indefinida iniciada el passat 28 de novembre, diversos centres se sumen als actes de protesta contra les retallades a la sanitat pública catalana. Les diferents accions i mobilitzacions reben el suport de la Plataforma Sindical dels Treballadors Públics. La Platafaforma agrupa sindicats diversos com el Sindicat Independent ANPE (Ensenyament), ASPEPC-SPS (Secundària), CCOO, CSI-F, el sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda GESTHA, IAC, Intersindical-CSC, SAC, SATSE, SIAT, STAJ, UGT, USAE, USOC.

Segons els sindicats, les retallades no només suposen una agressió als drets laborals dels treballadors i les treballadores del sector, sinó que estan deteriorant el servei a la ciutadania i s’està encaminant la seva privatització. A més, temen que la Generalitat continuï retallant el pressupost de la sanitat pública el 2013.

El Parc Taulí, el primer de la llista

El primer centre que s’ha afegit a les mobilitzacions del Sant Pau ha estat el Parc Taulí de Sabadell, on el Comitè d'Empresa i treballadors de l’hospital s’han tancat aquesta matinada al vestíbul del centre. Durant les primeres hores d’aquesta tancada indefinida, s’han concentrat una cinquantena de persones que han participat en una assemblea. A banda del Parc Taulí de Sabadell, una desena de centres també es mobilitzaran amb diverses accions que, en alguns casos, duraran fins divendres. A l'Hospital de la Vall d'Hebron, les mobilitzacions ja han començat amb diverses assemblees però el tancament “contra la privatització-negoci de la sanitat” començarà a la mitjanit. Durant el dia, hi haurà diverses activitats entre les quals destaca una assemblea amb tots els treballadors i treballadores.

Al Clínic, en contra de la privatització

A l'Hospital Clínic, un centre que podria ser privatitzat de manera imminent, hi haurà concentracions a partir de les 11:00 del matí i a més d’un dinar popular, el Grup de Defensa de la Sanitat Pública farà una xerrada on es debatran les opcions de gestió pública i privada de la salut. Les accions també arribaran a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona on es farà una cadena humana contra les retallades socials i laborals. A l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, a Vilafranca, també es faran accions. A l'Hospital Verge Cinta de Tortosa, també es preveu la formació d’una cadena humana que envolti l’hospital durant una una tancada de dotze hores que s'allargarà fins les deu de la nit. A Girona, els sindicats CATAC, CCOO, MC, SATSE i UGT han convocat un “recés” jugant amb el simbolisme de la data i a l'Hospital de Granollers hi ha convocada una protesta simbòlica sobre les noves retallades plantejades per la direcció en la negociació del conveni. La tancada en aquest centre vallesà durarà 24 hores (entre les 8:00 hores del 13 de desembre i les 8h del 14). A l'Hospital Municipal de Badalona, Badalona Serveis Assistencials, també ha convocat una concentració a les 12:00 hores davant de l'edifici d'administració. A més, també a Badalona, els treballadors i les treballadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti), juntament amb usuaris i usuàries, faran a partir de les 13 hores una cadena humana que envoltarà l’hospital.

A banda de les mobilitzacions, la Plataforma Sindical dels Treballadors Públics asseguren que han acordat posar en marxa els equips jurídics per prendre accions comunes davant la supressió de la paga extra del mes de desembre. En aquest sentit, convocaran una concentració davant el Parlament el dia que es constitueixi la desena legislatura.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats