eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Adolf Beltran

Periodista de eldiario.es, exjefe de sección de El País en la Comunidad Valenciana. Autor de novelas como 'Estribord' (2015) y de ensayos como 'Els temps moderns. Societat valenciana i cultura de masses al segle XX (2002). Columnista político en el periódico 'Levante-EMV'.

.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 2196

El Govern valencià busca evitar que isca de la presó el còmplice del conseller del PP que va saquejar fons de cooperació

La condemna de sis anys a Augusto César Tauroni per l’anomenat ‘cas Blasco’ es compleix el 23 de febrer. El seu advocat ja ha sol·licitat la posada en llibertat de la presó d’Albocàsser, centre on va ser traslladat el 2016 des del de Picassent, on continua empresonat el conseller de Solidaritat i Ciutadania en l’època del PP Rafael Blasco. Ambdós van ser condemnats pel frau en ajudes de cooperació al desenvolupament a Nicaragua que es van desviar a la compra d’uns immobles a València i a una empresa que manejava Tauroni.

El Govern valencià, que formen el PSPV-PSOE i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, intenta evitar que Tauroni isca de la presó. A través de l’Advocacia de la Generalitat, l’executiu que presideix Ximo Puig, s’oposa a la posada en llibertat perquè Tauroni està pendent de judici en dues peces més del saqueig de les subvencions de cooperació al desenvolupament entre els anys 2008 i 2011.

Seguir leyendo »

El gobierno valenciano busca evitar que salga de prisión el cómplice del conseller del PP que saqueó fondos de cooperación

La condena de seis años a Augusto César Tauroni por el llamado 'caso Blasco' se cumple el 23 de febrero. Su abogado ya ha solicitado la puesta en libertad de la cárcel de Albocàsser, centro al que fue trasladado en 2016 desde el de Picassent, donde sigue encarcelado el conseller de Solidaridad y Ciudadanía en la época del PP Rafael Blasco. Ambos fueron condenados por el fraude en ayudas de cooperación al desarrollo en Nicaragua que se desviaron a la compra de unos inmuebles en Valencia y a una empresa que manejaba Tauroni.

El Gobierno valenciano, que forman el PSPV-PSOE y Compromís con apoyo parlamentario de Podemos, intenta evitar que Tauroni salga de la cárcel. A través de la Abogacía de la Generalitat, el Ejecutivo que preside Ximo Puig, se opone a la puesta en libertad porque Tauroni está pendiente de juicio en otras dos piezas del saqueo de las subvenciones de cooperación al desarrollo entre los años 2008 y 2011.

Seguir leyendo »

La subhasta de tres immobles busca recuperar 325.000 euros de 1,6 milions robats en el ‘cas Blasco’

Condemnats a tres anys i nou mesos i a tres anys de presó, respectivament, en l’anomenat cas Blasco, Marcial López i la seua parella i mà dreta, María José Cervera, eren els responsables de la Fundación Cultural y de Estudios Sociales (Fundación Cyes), que va servir per a robar el 2008 fons de la Generalitat Valenciana destinats a cooperació al desenvolupament. Tres immobles propietat seua se subhasten ara per rescatar una part dels 1,6 milions d’euros a què es va elevar el frau.

Les oficines que la Fundación Cyes va comprar a València (tres pisos units i un garatge) amb els diners de dues subvencions que havia d’haver destinat a projectes a Nicaragua ja van eixir a subhasta al seu moment, encara que no es van vendre perquè es van considerar insuficients les ofertes i la Generalitat va optar per quedar-se els pisos per 283.400 euros que no va haver de desemborsar, ja que es descomptaran del total pendent de recuperar. Ara, són les propietats particulars del president de Cyes i la seua parella les que es posen en oferta pública.

Seguir leyendo »

La subasta de tres inmuebles busca recuperar otros 325.000 euros de los 1,6 millones robados en el 'caso Blasco'

Condenados a tres años y nueve meses y a tres años de cárcel, respectivamente, en el denominado caso Blasco, Marcial López y su pareja y mano derecha, María José Cervera, eran los responsables de la Fundación Cultural y de Estudios Sociales (Fundación Cyes), que sirvió para robar en 2008 fondos de la Generalitat Valenciana destinados a cooperación al desarrollo. Tres inmuebles de su propiedad se subastan ahora para rescatar parte de los 1,6 millones de euros a los que se elevó el fraude.

Las oficinas que la Fundación Cyes compró en Valencia (tres pisos unidos y un garaje) con el dinero de dos subvenciones que debía haber destinado a proyectos en Nicaragua ya salieron a subasta en su momento, aunque no fueron vendidas porque se consideraron insuficientes las ofertas y la Generalitat optó por quedarse los pisos por 283.400 euros que no tuvo que desembolsar, ya que se descontarán del total pendiente de recuperar. Ahora, son las propiedades particulares del presidente de Cyes y su pareja las que se ponen en oferta pública.

Seguir leyendo »

“Toma, toma, trágatela!”

El president valencià, el socialista Ximo Puig, vol “ un projecte nacionalista de ruptura amb Espanya”. Ho va dir als periodistes la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, abans d’entrar dimarts en una reunió amb els seus al Senat. La dirigent va indicar que havia acudit a Madrid a alertar sobre el perill d’“una Catalunya dos”.

Quasi a la mateixa hora, la seua lloctinent, la secretària general dels populars d’aqueixa pretesa segona Catalunya en formació, Eva Ortiz, protagonitzava a València una patinada en criticar emfàticament el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís, per haver gastat 710 euros de diners públics per anar a declarar com a testimoni en el cas Nóos.

Seguir leyendo »

“¡Toma, toma, trágatela!”

El presidente valenciano, el socialista Ximo Puig, desea “ un proyecto nacionalista de ruptura con España”. Se lo dijo a los periodistas la presidenta del PP valenciano, Isabel Bonig, antes de entrar el martes en una reunión con los suyos en el Senado. La dirigente indicó haber acudido a Madrid a alertar sobre el peligro de “una Cataluña dos”.

Casi a la misma hora, su lugarteniente, la secretaria general de los populares de esa supuesta segunda Cataluña en formación, Eva Ortiz, protagonizaba en Valencia un patinazo al criticar enfáticamente al presidente de las Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís, por haber gastado 710 euros de dinero público para acudir a declarar como testigo en el caso Nóos.

Seguir leyendo »

“Yo he intentado que los extrabajadores de RTVV no sean el 100%; que me digan los diputados qué han hecho”

“Quien ha intentado que no sean el 100% he sido yo”, asegura Empar Marco, directora general de À Punt Mèdia sobre la muy mayoritaria presencia de extrabajadores de la antigua Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) entre los contratados temporales a través de las polémicas bolsas que primaban la experiencia en Canal 9. Marco responde a las declaraciones de los portavoces parlamentarios, que han expresado su disgusto por el resultado y han dicho querer actuar para evitar que estos trabajadores copen los nuevos medios de comunicación autonómicos.

Seguir leyendo »

“Jo he intentat que els extreballadors de RTVV no siguen el 100%; que em diguen els diputats què han fet”

“Qui ha intentat que no siguen el 100% he sigut jo”, assegura Empar Marco, directora general d’À Punt Mèdia sobre la molt majoritària presència d’extreballadors de l'antiga Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) entre els contractats temporals a través de les polèmiques borses que feien prevaldre l'experiència en Canal 9. Marco respon a les declaracions dels portaveus parlamentaris, que han expressat el seu disgust pel resultat i han dit voler actuar per a evitar que aquests treballadors copen els nous mitjans de comunicació autonòmics.

Seguir leyendo »

La preocupació per la corrupció cau entre els valencians per davall del conjunt d’Espanya

La preocupació per la corrupció política “s’ha desplomat”, en paraules del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, com una de les preocupacions dels valencians quan se’ls pregunta pels tres problemes més importants que té la Comunitat Valenciana. Concretament, se situa en tercer lloc, després de la desocupació i la sanitat, amb un 25,3%, en l’últim baròmetre de la Generalitat Valenciana, la qual cosa suposa deu punts menys del que representa aqueix problema per al conjunt dels espanyols, segons l’últim estudi del CIS.

El fet que l’anterior baròmetre, d’abril del 2015, quan el PP encara estava al capdavant del Consell, fóra el que va registrar un nivell més alt de preocupació per la corrupció, juntament amb els indicadors que aproven ara la gestió del govern sorgit del Pacte del Botànic, ha permés aquest dilluns al director general d’Anàlisi, Polítiques Públiques i Coordinació, Julián López, qualificar d’“escenari postcrisi i postcorrupció” el resultat de l’enquesta duta a terme entre el 27 de novembre i el 20 de desembre mitjançant 2.016 entrevistes a domicili.

Seguir leyendo »

La preocupación por la corrupción cae entre los valencianos por debajo del conjunto de España

La preocupación por la corrupción política "se ha desplomado", en palabras del presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, como una de las preocupaciones de los valencianos cuando se les pregunta por los tres problemas más importantes que tiene la Comunidad Valenciana. Concretamente, se sitúa en tercer lugar, tras el paro y la sanidad, con un 25,3, en el último barómetro de la Generalitat Valenciana, lo que supone diez puntos menos de lo que ese problema representa para el conjunto de los españoles, según el último estudio del CIS.

El hecho de que el anterior barómetro, de abril de 2015, cuando el PP todavía estaba al frente del Consell, fuera el que registró un nivel más alto de preocupación por la corrupción, junto a los indicadores que aprueban ahora la gestión del gobierno surgido del Pacto del Botánico, ha permitido este lunes al director general de Análisis, Políticas Públicas y Coordinación, Julián López, calificar de "escenario poscrisis y poscorrupción" el resultado de la encuesta realizada entre el 27 de noviembre y el 20 de diciembre mediante 2.016 entrevistas a domicilio.

Seguir leyendo »