eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Sergi Pitarch

Sotsdirector d'eldiariocv.es. Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digital l'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 5198

El Govern valencià paga per força 38.644 euros a una firma investigada de la F1 per treballs que va fer a la líder del PP

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha hagut d'abonar per rescabalament 38.644,91 euros a l'empresa Typsa SA, investigada pels sobrecostos en el disseny del circuit urbà de la Fórmula 1 en 2008, segons publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). Els treballs que s'abonen en l'actualitat consistien en assessorament en matèria aeronàutica i els va realitzar la firma per a la Conselleria d'Obres Públiques quan la dirigia l'actual líder del PP, Isabel Bonig, en els anys 2013 i 2014.

Entre els treballs que va realitzar per al departament de Bonig, constava la realització d'estudis tècnics i direcció tècnica de plans i projectes aeronàutics perquè estava la Generalitat impulsant l'aeroport de Castelló i l'aeròdrom de Viver. A més, tal com va explicar eldiario.es, en els emoluents públics que en el seu moment va percebre l'empresa també es va incloure la redacció de discursos i respostes parlamentàries a l'oposició, que va ser molt crítica amb l'engegada del conegut popularment com "aeroport sense avions".

Seguir leyendo »

El Gobierno valenciano paga a la fuerza 38.644 euros a una firma investigada de la F1 por trabajos que hizo a la líder del PP

La Conselleria de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio ha tenido que abonar por resarcimiento 38.644,91 euros a la empresa Typsa SA, investigada por los sobrecostes en el diseño del circuito urbano de la Fórmula 1 en 2008, según publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). Los trabajos que se abonan en la actualidad consistían en asesoramiento en materia aeronáutica y los realizó la firma para la Conselleria de Obras Públicas cuando la dirigía la actual líder del PP, Isabel Bonig, en los años 2013 y 2014.

Entre los trabajos que realizó para el departamento de Bonig, constaba la realización de estudios técnicos y dirección técnica de planes y proyectos aeronáuticos al estar la Generalitat impulsando el aeropuerto de Castelló y el aeródromo de Viver. Además, tal y como contó eldiario.es, en los emolumentos públicos que en su día percibió la empresa también se incluyó la redacción de discursos y respuestas parlamentarias a la oposición, que fue muy crítica con la puesta en marcha del conocido popularmente como "aeropuerto sin aviones".

Seguir leyendo »

Pànic en el PP perquè els acusats i testimonis del cas Blasco declararan en el judici en plena campanya electoral

La campanya electoral de les eleccions autonòmiques, municipals i europees que se celebraran el 26 de maig de 2019 -si Ximo Puig no proposa un avançament- coincideix plenament amb les declaracions dels acusats i els testimonis en el judici de les peces 2 i 3 del cas Blasco, segons el calendari provisional que ja ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià. Aquesta coincidència preocupa en gran manera al PP, ja que és un dels escàndols de corrupció més importants i de repercussió social dels governs de Francisco Camps, degut al fet que es tracta del saqueig de les ajudes de la Generalitat Valencià a la cooperació al desenvolupament. La campanya electoral començarà oficialment el dia 10 de maig. Des del dia 2 fins al dia 14 d'aqueix mes, segons les previsions, seran interrogats els acusats, inclosos l'exconseller Rafael Blasco i els exalts càrrecs del PP Josep María Felip i Alexandre Catalá, pel desviament d'uns 6 milions d'euros de fons públics a la cooperació a la compra d'immobles i d'un iot. En aqueixes declaracions es tornaran a reproduir com en instrucció els enregistraments de la policia en els quals es feia referència al món de la cooperació com "los negratas". Aquesta vegada per a tota l'opinió pública.

Els testimonis desfilaran des del dia 16 al 31 de maig. Entre ells hi ha funcionaris, policies i persones que van viure en les seues carns el saqueig sistemàtic dels fons per a lluitar contra la sida a Àfrica o per a la construcció d'hivernacles a Llatinoamèrica. Els testimoniatges poden ser demolidors per a la ja malparada imatge de Francisco Camps.

Seguir leyendo »

Pánico en el PP porque los acusados y testigos del caso Blasco declararán en el juicio en plena campaña electoral

La campaña electoral de las elecciones autonómicas, municipales y europeas que se celebrarán el 26 de mayo de 2019 -si Ximo Puig no propone un adelanto- coincide plenamente con las declaraciones de los acusados y los testigos en el juicio de las piezas 2 y 3 del caso Blasco, según el calendario provisional que ya hecho público el Tribunal Superior de Justicia (TSJ) valenciano. Esta coincidencia preocupa sobremanera en el PP, puesto que es uno de los escándalos de corrupción más importantes y de rechazo social de los gobiernos de Francisco Camps, ya que se trata del saqueo de las ayudas de la Generalitat Valenciano a la cooperación al desarrollo. 

La campaña electoral comenzará oficialmente el día 10 de mayo. Desde el día 2 hasta el día 14 de ese mes, según las previsiones, estarán siendo interrogados los acusados, incluidos el exconseller Rafael Blasco y los exaltos cargos del PP Josep María Felip y Alexandre Catalá, por el desvío de unos 6 millones de euros de fondos públicos a la cooperación a la compra de inmuebles y un yate. En esas declaraciones se volverán a reproducir como en instrucción las grabaciones de la policía en las que se hacía referencia al mundo de la cooperación como "los negratas". Esta vez para toda la opinión pública.

Seguir leyendo »

El Consell Rector d'Á Punt impulsa el Consell d'Informatius, intervé en el seu reglament i es reserva el veto

El passat 13 de novembre de 2017 va arrancar en proves la ràdio d'Á Punt, de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Quasi 11 mesos després, el Consell Rector de l'ens ha decidit impulsar el Consell d'Informatius, l'organisme intern de participació del conjunt de professionals que ha de vetlar per la independència, veracitat i objectivitat dels continguts difosos.

Aquesta setmana, el Consell Rector ha aprovat l'inici de l'elaboració del seu reglament i qui estaran en la seua redacció. Segons el comunicat emés per l'empresa, en el comité de savis que redactarà el reglament hi haurà dos periodistes de la redacció triats per la plantilla, un professional no periodista elegit per la plantilla, la directora general Empar Marco -o en qui delegue-, el president del Consell Rector, Enrique Soriano, i un membre del Consell Rector, previsiblement i segons fonts coneixedores de l'operació el conseller de Compromís Rafa Xambó.

Seguir leyendo »

El Consejo Rector de Á Punt impulsa el Consejo de Informativos, interviene en su reglamento y se reserva el veto

El pasado 13 de noviembre de 2017 arrancó en pruebas la radio de Á Punt, de la Corporación Valenciana de Mitjans de Comunicació. Casi 11 meses después el Consejo Rector del ente ha decidido impulsar el Consejo de Informativos, el organismo interno de participación del conjunto de profesionales que debe velar por la independencia, veracidad y objetividad de los contenidos difundidos.

Esta semana, el Consejo Rector ha aprobado el inicio de la elaboración de su reglamento y quiénes estarán en su redacción. Según el comunicado emitido por la empresa, en el comité de sabios que redactará el reglamento habrá dos periodistas de la redacción elegidos por la plantilla, un profesional no periodista elegido por la plantilla, la directora general Empar Marco -o en quien delegue-, el presidente del Consejo Rector, Enrique Soriano, y un miembro del Consejo Rector, previsiblemente y según fuentes conocedoras de la operación el consejero de Compromís Rafa Xambó.

Seguir leyendo »

La calle Alicante de Valencia estrenará carril bici este otoño para enlazar el Anillo Ciclista con el Parque Central

Un nuevo carril bici unirá el Anillo Ciclista a su paso por Xàtiva y el carril bici de Filipinas que circula pegado al futuro Parque Central. Así lo han confirmado a preguntas de eldiariocv.es fuentes de la concejalía de Movilidad Sostenible del Ayuntamiento de València, que datan el proyecto en el año 2016, pero apuntan que no han tenido el visto bueno para ejecutarlo hasta haber recibido, hace unos días, la obtención de la autorización de Conselleria de Cultura para realizar las obras, por emplazarse en un entorno BIC (Bien de Interés Cultural).

La actuación implementará un nuevo carril bici segregado sobre calzada, bidireccional y de 2 metros y medio de ancho, manteniendo en la calzada otro carril para el tráfico motorizado. En la calle Gibraltar, y hasta unirse con el carril bici de Filipinas, este carril pasará a ser ciclo-calle.

Seguir leyendo »

Una exalto cargo de Susana Díaz, designada por el Gobierno para condonar la deuda de la Marina de València

La secretaria de Estado de Hacienda,Inés María Bardón, será la nueva vicepresidenta del consejo rector del Consorcio València 2007, entidad formada por el Ayuntamiento de València, la Generalitat y el Gobierno para la gestión de la Marina de València.

El Consejo de Ministros ha aprobado este viernes su nombramiento, así como el de los consejeros y suplentes que dependen del ejecutivo central.

Seguir leyendo »

Ni pisos d'acollida ni política industrial: el Consell ven a un fons voltor per 28 milions actius que valien 36 en 2016

El govern d'esquerres del Botànic ha permés a la Societat de Garantia Recíproca (SGR) vendre actius immobiliaris públics a un fons voltor. Ho ha fet fent una rebaixa del 20% després de fracassar la subhasta inicial, ja que el preu final de venda al fons britànic Anacap Financial Partners s'ha fet per 28,4 milions d'euros, quan els mateixos actius van ser taxats en 36 milions fa tan sol dos anys. Amb l'actual situació del mercat immobiliari el preu podria ser molt superior.

Aquests immobles, que podrien ser patrimoni de la Generalitat després del rescat amb 200 milions de diners públics de la SGR en 2016, podrien haver tingut funcions socials com a habitatges d'acolliment, o destinar-los a la promoció econòmica com a política industrial, com suggeria Compromís. Finalment, la venda ja es trobava en el notari i no ha pogut haver-hi marxa arrere si es volia evitar el risc de tindre problemes legals amb el fons voltor.

Seguir leyendo »

Ni pisos de acogida ni política industrial: el Gobierno valenciano vende a un fondo buitre por 28 millones activos que valían 36 en 2016

El gobierno de izquierdas del Botànic ha permitido a la Sociedad de Garantía Recíproca (Afín SGR) vender activos inmobiliarios públicos a un fondo buitre. Lo ha hecho haciendo una rebaja del 20% tras fracasar la subasta inicial, ya que el precio final de venta al fondo británcio Anacap Financial Partners se ha hecho por 28,4 millones de euros -según la cantidad adelantada por El Confidencial y confirmada por este periódico-, cuando los mismos activos fueron tasados en 36 millones hace apenas dos años. Con la actual situación del mercado inmobiliario el precio podría ser muy superior.

Estos inmuebles, que podrían ser patrimonio de la Generalitat después del rescate con 200 millones de dinero público de la SGR en 2016, podrían haber tenido funciones sociales como viviendas de acogida, o destinarlos promoción económica como política industrial, como sugería Compromís. Finalmente, la venta ya se encontraba en el notario y no ha podido haber marcha atrás si el riesgo de tener problemas legales con el fondo buitre.

Seguir leyendo »