eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Sergi Pitarch

Sotsdirector d'eldiariocv.es. Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digital l'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 8994

Vilafermosa, Montant, Xalans i Morella, els municipis amb més taxa de morts per la COVID-19, mentre que València registra 242 defuncion

Les dades per municipis de l’impacte de la COVID-19 publicats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública revelen que el confinament i les mesures de distanciament i protecció assumides i practicades pels valencians estan tenint efecte. Malgrat això, més de 1.130 persones han mort des que es va diagnosticar el primer cas de contagi de coronavirus.

Així doncs, en els últims 14 dies el 84% de les localitats de la Comunitat Valenciana no han registrat cap cas diagnosticat per PCR. Per municipis, els pobles menuts de Vilafermosa, Montant i Xalans i la capital de comarca dels Ports, Morella, són els que més índex de mortalitat han tingut per aquesta malaltia que ha pertorbat el món. En les ciutats principals, València ha registrat 242 morts per la COVID-19, Alacant 87, Castelló 42, Alcoi 80 i Elx 14.

Seguir leyendo »

Villahermosa, Montán, Jalance y Morella, los municipios con mayor tasa de fallecidos por la COVID-19 mientras València registra 242 defunciones

Los datos por municipios del impacto de la COVID-19 publicados por la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública revelan que el confinamiento y las medidas de distanciamiento y protección asumidas y practicadas por los valencianos están teniendo sus efectos. Pese a ello, más de 1.130 personas han fallecido desde que fuera diagnosticado el primer caso de contagio de coronavirus.

Así, en los últimos 14 días el 84% de las localidades de la Comunitat Valenciana no han registrado ningún caso diagnosticado por PCR. Por municpios, los pequeños pueblos de Villahermosa, Montán y Jalance y la capital de comarca de Els Ports, Morella, son los que más índice de mortalidad han tenido por esta enfermedad que ha puesto en jaque al mundo. En las principales ciudades, Valencia ha registrado 242 muertos por la COVID-19, Alicante 87, Castelló 42, Alcoi 80 y Elche 14.

Seguir leyendo »

Revolució en la Universitat Politècnica de València perquè els becaris cobren en les seues pràctiques en empreses més de 3,75 euros l’hora

El ple del Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València debat en un dels seus punts del dia de dijous una proposta estudiantil per a posar fi a la precarietat dels becaris en empreses d’aquesta universitat. En l’actualitat, la institució fixa com a remuneració per als seus estudiants en pràctiques un mínim de salari de 3,75 euros l’hora, menys de la meitat del salari mínim interprofessional. Què passa? Doncs que la majoria de les empreses que recorren a aquests alumnes en aprenentatge opten per abonar aquest llindar i la mitjana de les remuneracions, segons aquesta plataforma, es queda en 4,10 euros.

La plataforma Precari en Pràctiques, formada per estudiants de la Politècnica, va nàixer el curs passat sota el lema ‘Per un salari just’. Des de llavors, han sigut diverses les accions que han acompanyat aquest conflicte estudiantil que reivindica la millora salarial i formativa de les pràctiques universitàries. Aquests estudiants han llançat un referèndum virtual entre l’alumnat per testar si els estudiants en pràctiques i els futurs becaris volen tindre més drets. Amb una participació de més de 1.200 alumnes han aconseguit un 91,92% de suport.

Seguir leyendo »

Revolución en la Universidad Politécnica de València para que los becarios cobren en sus prácticas en empresas más de 3,75 euros la hora

El pleno del Consejo de Gobierno de la Universitat Politècnica de València debate en uno de sus puntos del día de este jueves una propuesta estudiantil para acabar con la precariedad de los becarios en empresas de esta universidad. En la actualidad, la institución fija como reemuneración para sus estudiantes en prácticas un mínimo de salario de 3,75 euros la hora, menos de la mitad del salario mínimo interprofesional. ¿Qué sucede? Pues que la mayoría de empresas que recurren a estos alumnos en aprendizaje optan por abonar ese umbral y la media de reemuneraciones, según esta plataforma, se queda en los 4,10 euros.

La plataforma Precari en Pràctiques, formada por estudiantes de la Politécnica, nació el curso pasado bajo el lema 'Per un salari just'. Desde entonces, han sido varias las acciones que han acompañado a este conflicto estudiantil que reivindica la mejora salarial y formativa de las prácticas universitarias. Estos estudiantes han lanzado un referéndum virtual entre el alumnado para testar si los estudiantes en prácticas y los futuros becarios quieren tener más derechos. Con una participación de más de 1.200 alumnos han conseguido un 91,92% de apoyo.

Seguir leyendo »

60 sanitarios de hospitales de Elche y Torrevieja financiados con dinero público trabajarán "gratis" en Torrejón realizando test privados

Los hospitales valencianos de Torrevieja y del Vinalopó, en Elche, tendrán menos efectivos durante, al menos, esta semana. Unos 60 sanitarios llevan desde el domingo en el municipio de Torrejón para colaborar en un test masivo a toda la población que Ribera Salud se ha ofrecido a realizar gratuitamente, según contó el lunes eldiario.es. Los trabajadores de la concesionaria de estos centros financiados con fondos de la Generalitat Valenciana estarán en este municipio madrileño hasta que finalice el programa que este miércoles todavía no había empezado al carecer de la autorización de la Comunidad de Madrid.

Fuentes de Ribera Salud han explicado que los sanitarios se han ofrecido "voluntarios" para acudir a Madrid a realizar esta prueba a los más de 100.000 habitantes del municipio gobernado por el PP, por lo que aseguran que este trabajo lo realizan como actividad extraempresarial. Las mismas fuentes de la empresa han precisado que esta presencia durante, al menos, una semana laboral y en plena pandemia "no interferirá en la actividad cotidiana que realizan para el grupo, y por tanto, no se verá alterado en ningún momento la plantilla, turnos, horarios o funcionamiento de sus centros habituales de trabajo".

Seguir leyendo »

60 sanitaris d’hospitals d’Elx i Torrevella finançats amb diners públics treballaran “debades” a Torrejón fent tests privats

Els hospitals valencians de Torrevella i del Vinalopó, a Elx, tindran menys efectius durant, almenys, aquesta setmana. Uns 60 sanitaris estan des de diumenge en el municipi de Torrejón per col·laborar en un test massiu a tota la població que Ribera Salud s’ha oferit a fer gratuïtament, segons va contar ahir eldiario.es. Els treballadors de la concessionària d’aquests centres finançats amb fons de la Generalitat Valenciana estaran en aquest municipi madrileny fins que acabe el programa que dimecres encara no havia començat a falta de l’autorització de la Comunitat de Madrid.

Fonts de Ribera Salud han explicat que els sanitaris s’han oferit “voluntaris” per anar a Madrid a fer aquesta prova als més de 100.000 habitants del municipi governat pel PP, pel que asseguren que aquest treball el realitzen com a activitat extraempresarial. Les mateixes fonts de l’empresa han precisat que aquesta presència durant, almenys, una setmana laboral i en plena pandèmia “no interferirà en l’activitat quotidiana que duen a terme per al grup i, per tant, no es veuran alterat en cap moment la plantilla, els torns, els horaris o el funcionament dels seus centres habituals de treball”.

Seguir leyendo »

Compromís estreny Ribó per frenar la ZAL: busca a través de la Generalitat terrenys per a cedir al port i convertir en verd la zona logística

A mesura que avancen l’Ajuntament de València i el port en el desbloqueig de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) perquè es pose en funcionament, més s’obri el debat en el si de Compromís, la coalició de partit a què pertany l’alcalde Joan Ribó. De fet, dirigents importants de la formació, com la coportaveu Àgueda Micó, o càrrecs polítics com el conseller Vicent Marzà o el diputat verd Juan Ponce s’han mostrat contraris a la posada en marxa del projecte que va expropiar una gran part de l’horta de la Punta per a aquest projecte logístic.

Aquesta setmana ha sigut l’agrupació de Compromís de Pobles del Sud la que ha mostrat la disconformitat amb l’Ajuntament de València, encara que, segons explica la coordinadora en Compromís de les iniciatives per a frenar la ZAL, Reis Gallego, s’ha convertit en un tema estratègic per a la coalició que conjumina la majoria de les sensibilitats dins de Compromís. “La Punta és un símbol de la lluita ciutadana contra els abusos urbanístics i no podem deixar que acabe consumant-se”, explica.

Seguir leyendo »

Compromís aprieta a Ribó para frenar la ZAL: busca a través de la Generalitat terrenos para ceder al puerto y convertir en verde la zona logística

Conforme avanzan el Ayuntamiento de València y el Puerto en el desbloqueo de la Zona de Actividades Logísticas (ZAL) para su puesta en funcionamiento, más se abre el debate en el seno de Compromís, la coalición a la que pertenece el alcalde Joan Ribó. De hecho, importantes dirigentes de la formación como la coportavoz Àgueda Micó o cargos políticos como el conseller Vicent Marzà o el diputado verde Juan Ponce se han mostrado contrarios a la puesta en marcha del proyecto, que expropió una gran parte de la huerta de la Punta para este proyecto logístico.

Esta semana ha sido la agrupación de Compromís de Poblats del Sud la que ha mostrado su disconformidad con el Ayuntamiento de Valencia, aunque según explica la coordinadora en Compromís de las iniciativas para frenar la ZAL, Reis Gallego, se ha convertido en un tema estratégico para la coalición que aúna a la mayoría de sensibilidades dentro de Compromís. "La Punta es un símbolo de la lucha ciudadana contra los abusos urbanísticos y no podemos dejar que se acabe consumando", explica.

Seguir leyendo »

Limitacions d’aforament, sense mampares ni marques en l’arena i amb aplicacions de mòbil: els ajuntaments tomben els mites per a unes platges segures

Una investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va concloure a principis del mes de maig que la supervivència del coronavirus en l’aigua de mar i en l’arena de les platges seria molt difícil pels efectes de la sal, els raigs ultraviolats i les altes temperatures. On posava el focus aquest estudi era en les activitats lúdiques que acompanyen un dia de platja i, sobretot, quan es comparteixen objectes. De fet, en les recomanacions que es llancen des del Govern per poder anar a aquests espais públics se centren en la distància de seguretat.

Alguns municipis espanyols han aparegut en mitjans de comunicació promovent tot tipus de mesures “noves” que garantirien la seguretat dels visitants. Divisions pintades amb les distàncies mínimes, socorristes amb capacitat sancionadora i, fins i tot, mampares de plàstic per a evitar el contacte i inclús l’alé dels veïns de tovallola. A la platja. Però els municipis valencians amb més afluència de turistes rebutgen aquestes “ocurrències” i opten per mesures menys impactants i, sobretot, confien en la responsabilitat dels ciutadans.

Seguir leyendo »

Limitaciones de aforo, sin mamparas ni marcas en la arena y con aplicaciones de móvil: los ayuntamientos tumban los mitos para unas playas seguras

Una investigación del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) concluyó a principios del mes de mayo que la supervivencia del coronavirus en el agua de mar y en la arena de las playas sería muy difícil por los efectos de la sal, los rayos ultravioleta y las altas temperaturas. Donde ponía el foco este estudio era en las actividades lúdicas que acompañan un día de playa y sobre todo cuando se comparten objetos. De hecho, en las recomendaciones que desde el Gobierno se lanzan para poder acudir a estos espacios públicos se centran en la distancia de seguridad.

Algunos municipios españoles han aparecido en medios de comunicación promoviendo todo tipo de medidas "novedosas" que garantizarían la seguridad de los visitantes. Divisiones pintadas con las distancias mínimas, socorristas con capacidad sancionadora e incluso mamparas de plástico para evitar el contacto y hasta el aliento de los vecinos de toalla. En la playa. Pero los municipios valencianos con más afluencia de turistas desechan estas "ocurrencias" y optan por medidas menos impactantes y, sobre todo, confían en la responsabilidad de los ciudadanos.

Seguir leyendo »