eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Sergi Pitarch

Sotsdirector d'eldiariocv.es. Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digital l'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 6188

Els Cotino van fer una altra pilota amb una concessió adjudicada pel PP: 9 milions pel 33% de les residències concertades

La família Cotino, a través de la seua matriu Sedesa, va ingressar de la venda de les seues concessions en les ITV i el Pla Eòlic 85 milions d’euros. La Guàrdia Civil considera que 23 milions d’aqueixa pilota per vendre un negoci que gestionaven només des de feia uns pocs anys va acabar en mans de societats del clan d’Eduardo Zaplana, 10,5 milions; Juan Cotino, 11,3 milions, i José Luis Olivas, 580.000 euros. Dos expresidents de la Generalitat i un exdirector de la policia i exconseller.

Però aquestes vendes de concessions públiques amb beneficis abundants, que s’investiguen ara en el Cas Erial, no van ser les úniques que van garantir a la família Cotino uns ingressos més que considerables. El Grupo Sedesa dels Cotino va vendre el 12 de maig de 2011, en plena campanya electoral per les eleccions autonòmiques en què va tornar a arrasar un Francisco Camps amenaçat pels escàndols de corrupció, un 33% de Savia Gerocentros, la seua societat per a gestionar residències concertades amb la Generalitat i adjudicades pel PP.

Seguir leyendo »

Los Cotino dieron otro pelotazo con una concesión ajudicada por el PP: 9 millones por el 33% de las residencias concertadas

La familia Cotino a través de su matriz Sedesa ingresó de la venta de sus concesiones en las ITV y el Plan Eólico 85 millones de euros. La Guardia Civil considera que 23 millones de ese pelotazo por vender un negocio que llevaban gestionando solo unos pocos años acabó en manos de sociedades del clan de Eduardo Zaplana, 10,5 millones; Juan Cotino, 11,3 millones, y José Luis Olivas, otros 580.000 euros. Dos expresidentes de la Generalitat y un exdirector de la policía y exconseller. 

Pero estas ventas de concesiones públicas con pingües beneficios que se investigan ahora en el Caso Erial no fueron las únicas que garantizaron a la familia Cotino unos ingresos más que considerables. El Grupo Sedesa de los Cotino vendió el 12 de mayo de 2011, en plena campaña electoral por las elecciones autonómicas en las que volvió a arrasar un Francisco Camps acechado por los escándalos de corrupción, un 33% de Savia Gerocentros, su sociedad para gestionar residencias concertadas con la Generalitat y adjudicadas por el PP. 

Seguir leyendo »

Juan Cotino apadrina a César Sánchez, el delfín de Casado que aspira a mover la silla a Isabel Bonig

El ala católica del PP valenciano empieza a reunir fuerzas para todas las elecciones y las campañas electorales que tendrá que afrontar el partido en los meses de abril y mayo. Una vez más el que fuera vicepresidente de los gobiernos de Francisco Camps, de esta tendencia ideológica, Juan Cotino, y su protegido, el actual presidente de la Diputación de Alicante, César Sánchez, empiezan a tomar posiciones, dentro y fuera de la formación política.

Los católicos han cogido fuerza dentro del actual Partido Popular valenciano, después de ser barridos por Alberto Fabra, presidente después de Camps,  aupados por la confianza que el actual presidente popular, Pablo Casado, ha depositado sobre César Sánchez, el único miembro del PP valenciano en el comité de campaña. El otrora todopoderoso Juan Cotino, imputado en dos causas por corrupción, sigue liderando este ala con su poder político, económico y mediático.

Seguir leyendo »

‘Renovación’: el diari digital fallit de Vox València que van impulsar tres dels seus dirigents amb una empresa

Eren uns altres temps. Corria l’any 2017 i Vox no representava una amenaça per als partits més afermats, tampoc despuntava en les enquestes i sobretot no s’havia produït el colp d’efecte de les eleccions andaluses.

Més enllà de les xarxes socials, la formació d’extrema dreta tenia problemes seriosos per a traslladar el seu missatge i per a visibilitzar la seua activitat, tot el contrari del que passa actualment, cosa que ha causat moviments interns amb vista a liderar llistes en les pròximes eleccions.

Seguir leyendo »

Juan Cotino va injectar dos milions en 13 TV a través d’una societat que nomena l’actual vicepresident de la televisió de la COPE

L’ex-vicepresident de la Generalitat i exdirector de la policia nacional amb José María Aznar, Juan Cotino, sempre ha sigut un fan dels mitjans de comunicació. En l’actualitat, apadrina un programa de debat juvenil de La 8 Mediterráneo anomenat “Última Ronda” i sempre ha estat molt vinculat als mitjans de l’Església, encara que a l’ombra.

Un informe de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari del cas Erial, que investiga els negocis i les mossegades de l’exministre Eduardo Zaplana pagades per la família de Juan Cotino, ha revelat que la presència del polític conservador en els mitjans de comunicació era més que una ombra. La Unitat Central Operativa (UCO) conclou que Juan Cotino i el seu nebot Vicente –finançador del PP valencià– són propietaris al 99% de l’empresa Shandwick AGR Comunicación SL, al seu torn accionista de 13 TV, la televisió de la Cadena COPE, segons ha avançat el setmanari El Temps.

Seguir leyendo »

Juan Cotino inyectó dos millones en la televisión de los obispos y nombró a su actual vicepresidente

El exvicepresidente de la Generalitat y exdirector de la policía nacional con José María Aznar, Juan Cotino, siempre ha estado interesado en los medios de comunicación. En la actualidad, apadrina un programa de debate juvenil en la televisión regional La 8 Mediterráneo llamado 'Última Ronda' y ha estado tradicionalmente muy vinculado a los medios de la Iglesia, aunque en la sombra.

Un informe de la Guardia Civil incluido en el sumario del caso Erial, que investiga los negocios y las mordidas del exministro Eduardo Zaplana pagados por la familia de Juan Cotino, ha revelado que la presencia del político conservador en los medios de comunicación era más que una sombra. La Unidad Central Operativa (UCO) concluye que Juan Cotino y su sobrino Vicente -financiador del PP valenciano- son propietarios al 99 % de la empresa Shandwick AGR Comunicación SL, a su vez accionista de Trece (la antigua 13TV), la televisión de la Conferencia Episcopal, según ha adelantado el semanario El Temps.

Seguir leyendo »

Renovación: el diario digital fallido de Vox Valencia que impulsaron tres de sus dirigentes con una empresa en liquidación

Eran otros tiempos. Corría el año 2017 y Vox no representaba una amenaza para los partidos más afianzados, tampoco despuntaba en las encuestas y, sobre todo, no se había producido el golpe de efecto de las elecciones andaluzas.

Más allá de las redes sociales, la formación de extrema derecha tenía serios problemas para trasladar su mensaje y para visibilizar su actividad, todo lo contrario de lo que sucede actualmente, lo que ha causado movimientos internos de cara a liderar listas en las próximas elecciones.

Seguir leyendo »

El repartiment del botí de 86 milions d’Erial: 10,5 per a la xarxa de Zaplana, 11,3 per a Juan Cotino i 480.000 euros per a Olivas

Aquests 86 milions d’euros que va ingressar la societat de l’empresari Vicente Cotino van servir per a, posteriorment, segons la Guàrdia Civil, abonar comissions milionàries als líders polítics que presumptament van ajudar a guanyar aqueixes adjudicacions. Segons l’informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de l’institut armat present en el cas Erial i que ha anat desgranat eldiario.es, 10,5 milions van ser per a la trama internacional liderada per Eduardo Zaplana; 11,3 per al que va ser director de la Policia amb Aznar Juan Cotino i 580.000 euros per a l’expresident de Bancaixa i de la Generalitat, José Luis Olivas. Però els pagaments es van fer de manera diferent.

L’operació de corrupció a gran escala és senzilla d’executar, tot i que va ser una operació de blanqueig complicada. El Grupo Sedesa creava empreses de nou encuny amb societats expertes en la matèria –ITV o energia eòlica– per guanyar els concursos falsejats i, una vegada funcionaven i amb ingressos, el Grupo Sedesa venia les seues participacions a preu d’or. Segons l’UCO, la manera de la pagar les mossegades variava geogràficament, però en el cas de Zaplana i Cotino coincideix amb la falsa compravenda de societats.

Seguir leyendo »

El reparto del botín de 86 millones de Erial: 10,5 para la red de Zaplana, 11,3 para Juan Cotino y 480.000 euros para Olivas

Las adjudicaciones públicas de la era Eduardo Zaplana en las ITV y el Plan Eólico y lo importante, su posterior comercialización, supusieron para el Grupo Sedesa de la familia Cotino unos ingresos de 86 millones de euros. 39,3 millones por la venta a Endesa de su 25 % en Proyectos Eólicos Valencianos y casi 50 millones por su parte en la sociedad constituida para gestionar las inspecciones técnicas desde 1999.

Estos 86 millones de euros que ingresó la sociedad del empresario Vicente Cotino sirvieron para posteriormente, según la Guardia Civil, abonar comisiones millonarias a los líderes políticos que presuntamente ayudaron a ganar esas adjudicaciones. Según el informe de la Unidad Central Operativa (UCO) del Instituto Armado presente en el caso Erial y que ha venido desgranado eldiario.es, 10,5 millones fueron para la trama internacional liderada por Eduardo Zaplana11,3 para el que fuera director de la policía con Aznar Juan Cotino y 580.000 euros para el expresidente de Bancaja y de la Generalitat, José Luis Olivas. Pero los pagos se realizaron de manera distinta.

Seguir leyendo »

L’expresident de la Generalitat José Luis Olivas també va cobrar dels Cotino “un suborn” pel Pla Eòlic

L’obertura del sumari del cas Erial està esguitant els principals líders del PP valencià durant els anys de majories absolutes. Els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i José Luis Olivas i l’exvicepresident Juan Cotino i tots amb un mateix denominador, pagaments de presumptes mossegades per part del Grupo Sedesa del clan Cotino.

Un dels informes de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil també conclou que Olivas, que va ser també president de Bancaixa i vicepresident de Bankia, hauria cobrat 580.000 euros del president de Sedesa Vicente Cotino per un presumpte “suborn en ocasió del presumpte tracte de favor rebut per Sedesa en l’adjudicació de tres zones relacionades amb el Pla Eòlic”. Aquesta adjudicació i la de les ITV són les que centren tot l’huracà de pagament de diners il·lícits que s’investiga en l’operació Erial.

Seguir leyendo »