eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Sergi Pitarch

Sotsdirector d'eldiariocv.es. Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digital l'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 3800

Dos imputats clau en la Fórmula 1 van fer negoci amb la seua empresa després de privatitzar part de la Volvo Ocean Race

Dos dels principals imputats pel forat de la Fórmula 1, Nicolás Figueras i Belén Reyero, van treballar en l'empresa pública Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), l'entitat pública que va muntar el Govern de Francisco Camps per als grans esdeveniments i a través de la qual es va abonar el cànon per albergar el Gran Premi celebrat en el circuit urbà entre 2008 i 2012, quan l'empresa privada Valmor creada per a la seua organització es va veure incapaç de generar els seus propis ingressos ja el 2008.

Figueras i Reyero han declarat aquesta setmana davant la jutgessa del cas i han apuntat a l'expresident de la Generalitat, encara que el primer justifica la legalitat de totes les seues actuacions. La confiscació dels seus ordinadors personals per part de la policia ha permès descobrir l'estratègia i l'estructura muntada pel Govern de Camps per a ocultar que l'organització de la Fórmula 1 la va executar i va pagar l'administració pública i no l'empresa privada Valmor com es va pretendre "vendre" des d'un principi. A més, han revelat que el Gran Premi va ser una ruïna per a les arques públiques des del primer any, però no per això es va paralitzar, tot generant un forat econòmic de centenars de milions d'euros.

Seguir leyendo »

Dos imputados clave en la Fórmula 1 hicieron negocio con su empresa tras privatizar parte de la Volvo Ocean Race

Dos de los principales imputados por el agujero de la Fómula 1, Nicolás Figueras y Belén Reyero, trabajaron en la empresa pública Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunitat Valenciana (SPTCV), la entidad pública que montó el Gobierno de Francisco Camps para los grandes eventos y a través de la que se abonó el canon por albergar el Gran Premio celebrado en el circuito urbano entre 2008 y 2012, cuando la empresa privada Valmor ungida para su organización se vio incapaz de generar sus propios ingresos ya en 2008.

Figueras y Reyero han declarado esta semana ante la jueza del caso y han apuntado al expresidente de la Generalitat, aunque el primero justifica la legalidad de todas sus actuaciones. La incautación de sus ordenadores personales por parte de la policía ha permitido descubrir la estrategia y la estructura montada por el Gobierno de Camps para ocultar que la organización de la Fórmula 1 la ejecutó y pagó la administración pública y no la empresa privada Valmor como se pretendió "vender" desde un principio. Además, han revelado que el Gran Premio fue una ruina para las arcas públicas desde el primer año, pero no por ello se paralizó, generando un agujero económico de cientos de millones de euros.

Seguir leyendo »

Camps alega ante la jueza que sus vicepresidentes no le alertaron de que la Fórmula 1 era una ruina

Francisco Camps no sabía nada. De nada. Así se puede resumir el interrogatorio como investigado al que la jueza, las acusaciones y las defensas han sometido este viernes al expresidente de la Generalitat por las negociaciones para la celebración y ejecución del Gran Premio de Fórmula 1 en el circuito urbano de Valencia. Tanta ha sido la ignorancia alegada por el expolítico que ha llegado a decir que desconoce que son "las novaciones o las cláusulas de garantías" cuando ha sido preguntado por las mismas en la organización y los contratos de las carreras. 

Camps ha tenido un interrogatorio bastaste bronco, sobre todo con la Fiscalía Anticorrupción y la Abogacía de la Generalitat por algunas de las interpelaciones. El expresidente se ha mostrado dolido por tener que declarar como investigado y ha mantenido -como a la entrada del juzgado- que todo es una conspiración política. La juez le ha tenido que llamar la atención por la elevada tensión del interrogatorio motivo por el cual el expolítico ha pedido perdón.

Seguir leyendo »

Camps al·lega davant la jutgessa que els seus vicepresidents no el van alertar que la Fórmula 1 era una ruïna

Camps ha tingut un interrogatori bastant aspre, sobretot amb la Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de la Generalitat per algunes de les interpel·lacions. L’expresident s’ha mostrat dolgut per haver de declarar com a investigat i ha mantingut –com a l’entrada al jutjat– que tot és una conspiració política. La jutgessa li ha hagut de cridar l’atenció per l’elevada tensió de l’interrogatori, motiu pel qual l’expolític ha demanat perdó.

Les acusacions han preguntat a Camps per què es va tirar avant amb la Fómula 1 si el primer any, 2008, ja va donar pèrdues importants. Segons l’expresident, cap dels seus vicepresidents, Gerardo Camps –actualment diputat del PP en el Congrés dels Diputats– i Vicente Rambla l’haurien informat que el Gran Premi celebrat al circuit urbà seria una ruïna econòmica. Gerardo Camps i Vicente Rambla eren els enllaços de la Generalitat amb l’empresa privada Valmor i els propietaris dels drets de les curses, la societat del magnat de l’F1 Bernie Ecclestone.

Seguir leyendo »

La jueza de la Fórmula 1 imputa a otras diez personas, entre ellos dos abogados del despacho Broseta

La titular del Juzgado de Instrucción número 2 de Valencia ha imputado a otras diez personas en la causa sobre las negociaciones y montaje de la Fórmula 1 en Valencia. Entre los nuevos investigados, hay dos abogados del despacho Broseta, José Llixiona Gómez-Ygual y Miguel Navarro Máñez, y cinco exdirectivos y trabajadores de la empresa pública Circuito del Motor.

Los nuevos imputados tendrán que declarar los próximos días 5, 6 y 7 de junio. De los investigados llama la atención de dos abogados de Broseta, despacho al que la policía nacional sitúa como cerebro de la "estructura" legal del Gran Premio. En un informe del pasado año, la UDEF concluyó que Cirtcuito del Motor y el despacho valenciano "enjuagaron contratos" de la Fórmula 1.

Seguir leyendo »

L’expilot Aspar confirma les tesis de la policia i declara davant la jutgessa que Camps sabia que l’F1 anava a ser una ruïna

L’expilot i exconseller delegat de l’empresa privada Valmor que havia d’organitzar la Fórmula 1 a València, Jorge Martínez Aspar, ha declarat aquest dijous davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de València i el fiscal Anticorrupció, que investiga les negociacions i el forat de diners públics del Gran Premi d’automobilisme, que, quan va arribar al gran esdeveniment, l’estructura ja estava muntada, per la qual cosa no va intervenir en la configuració i el designi dels pagaments milionaris al magnat de la Fórmula 1. A més, Aspar ha aclarit que el president de la Generalitat, Francisco Camps, coneixia el 2009, igual que els seus interlocutors –els vicepresidents Vicente Rambla i Gerardo Camps– que la prova seria una ruïna econòmica. Malgrat això, la Generalitat del PP va continuar soterrant milions d’euros fins al 2012.

Aquesta tesi és la que manté la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia nacional, que en el seu últim informe del 9 de maig revela que Francisco Camps era coneixedor del forat que el gran esdeveniment podria provocar en les arques públiques. Malgrat això, apunta la UDEF, que basa el seu informe en més de 100.000 correus intervinguts, Camps va fer que la Generalitat pagara el cànon al magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone a partir de la segona edició del Gran Premi el 2009, va conservar l’empresa privada Valmor Sports d’Aspar com a pantalla i la vespra de dimitir el 2011 va prorrogar el contracte. Aquest divendres, Camps declara com a imputat davant la jutgessa i el fiscal amb les declaracions de Belén Reyero i Aspar que apunten al nivell més alt de responsabilitat.

Seguir leyendo »

El expiloto Aspar confirma las tesis de la policía y declara ante la jueza que Camps sabía que la F1 iba a ser una ruina

El expiloto y exconsejero delegado de la empresa privada Valmor que debía organizar la Fórmula 1 en Valencia, el expiloto Jorge Martínez Aspar, ha declarado este jueves ante la titular del juzgado de Instrucción número 2 de Valencia y el fiscal Anticorrupción, que investiga las negociaciones y el agujero de dinero público del gran premio de automovilismo, que cuando llegó al gran evento la estructura ya estaba montada, por lo que no intervino en la configuración y el designio de los pagos millonarios al magnate de la Fórmula 1. Además, Aspar ha aclarado que el presidente de la Generalitat, Francisco Camps, conocía en 2009 al igual que sus interlocutores -los vicepresidentes Vicente Rambla y Gerardo Camps- que la prueba iba a ser una ruina económica. Pese a ello, la Generalitat del PP continuó enterrando millones de euros hasta 2012.

Esta tesis es la que mantiene la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF) de la policía nacional, que en su último informe de 9 de mayo revela que Francisco Camps era conocedor del agujero que el gran evento podría provocar en las arcas públicas. Pese a ello, apunta la UDEF que basa su informe en más de 100.000 correos intervenidos,  Camps  hizo que la Generalitat pagara el canon al magnate de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone a partir de la segunda edición del Gran Premio en 2009, conservó la empresa privada Valmor Sports de Aspar como pantalla y la víspera de dimitir en 2011 prorrogó el contrato. Este viernes, Camps declara como imputado ante la juez y el fiscal con las declaraciones de Belén Reyero y Aspar que apuntan al nivel más alto de responsabilidad.

Seguir leyendo »

Comité d'empresa i PP de Barberá van pactar que els prejubilados de l'EMT treballaren la meitat saltant-se la llei

Els gerents i presidents de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) del govern de dretes de Rita Barberá pactaren amb el Comité d'empresa uns regals per als seus prejubilats que se saltaven la llei. L'empresa pública va ocultar a la Tresoreria General de la Seguretat Social que els treballadors que es jubilaven als 61 anys treballaren 65 dies fins als 65 anys en lloc dels 131 -el 15 % del total- que marca la normativa i als quals estan obligats per llei els altres treballadors. A canvi que es va oferir aquesta bicoca?

La direcció de la nova EMT després del canvi de Govern en l'Ajuntament de València, liderada pel regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi i el gerent de l'empresa, Josep Enric García, han detectat aquesta presumpta irregularitat i l'ha posada en mans de l'Agència Antifrau per si fóra constitutiva de delicte, que ni García ni Grezzi s'han atrevit a tipificar. El presumpte tracte de favor podria afectar un miler de prejubilats que s'haurien beneficiat d'aquest pacte de silenci que conculca la normativa laboral.

Seguir leyendo »

Comité de Empresa y PP de Barberá pactaron que los prejubilados de la EMT trabajaran la mitad saltándose la ley

Los gerentes y presidentes de la Empresa Municipal de Transportes (EMT) del gobierno de derechas de Rita Barberá pastelearon con el Comité de Empresa un regalo para sus prejubilados que se saltaba la ley.

La empresa pública ocultó a la Tesorería General de la Seguridad Social que los trabajadores que se jubilaban a los 61 años trabajaran 65 días hasta los 65 años en lugar de los 131 -el 15 % del total- que marca la normativa y a los que están obligados por ley los demás trabajadores. ¿A cambio de qué se ofreció esta bicoca?

Seguir leyendo »

Pedro Agramunt: "En el PP no em demanaran que dimitisca"

El senador del PP Pedro Agramunt considera que ha donat totes les explicacions al seu partit i que les acusacions d'altres membres de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PASTURA, en les seues sigles en anglés) són una conspiració de "tres lobbies". Agramunt, a qui la PASTURA  ha inhabilitat de la majoria dels seus drets polítics per l'escàndol de corrupció de la "democràcia del caviar", ha contestat a diversos periodistes, entre ells d'eldiario.es, en el programa 'El Faro' de la 8 TV de la Comunitat Valenciana que "en el PP no em demanaran que dimitisca".

Agramunt es dóna per satisfet amb les explicacions donades davant l'Assemblea amb un document de 50 pàgines, la qual cosa no ha evitat que el Comité de Regles haja acabat la seua investigació amb una dura sanció d'inhabilitació de drets polítics. El senador del PP no es planteja dimitir del seu càrrec de senador -porta des de 1989 com a càrrec públic popular- i ha assegurat que ha donat les explicacions pertinents en el partit, inclosa a la secretària general, María Dolores de Cospedal.

Seguir leyendo »