Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L'advocada d'un dels mossos del cas Quintana creu que hi ha agents que van mentir durant el judici

L'advocada Olga Tubau, en conèixer la sentència absolutòria.

elDiario.es Catalunya

L'advocada d'un dels dos mossos jutjats en el cas Ester Quintana s'ha mostrat convençuda que hi va haver agents que van mentir durant el judici, que va derivar en una sentència absolutòria pels acusats. En declaracions a Rac1, la lletrada Olga Tubau ha assegurat que és “inqüestionable” que un dels 21 agents de la unitat ha estat l'autor del tret que va buidar un ull a Quintana, i que, per tant, aquest va haver de mentir davant el tribunal.

“Tinc molt clar que una d'aquestes 21 persones de la unitat és l'autor del tret”, ha reiterat Tubau, que ha afegit a més que també haurien mentit els que el van veure disparar. Segons el seu parer, els agents haurien entorpit la investigació. Tubau ha estat l'advocada del subinspector acusat de donar l'ordre de disparar.

Curiosament la valoració de Tubau s'apropa a la que va fer l'advocada de Quintana, Laia Serra, en conèixer el contingut de la sentència: “Si tothom hagués dit la veritat a la sala, la sentència hagués estat una altra”, va lamentar, i va acusar els mossos d'ocultar proves i a Interior d'encobriment.

L'Audiència de Barcelona va absoldre aquest divendres els dos agents en considerar “impossible de determinar” si el que va impactar en l'ull d'Ester Quintana aquell 14 de novembre de 2012 va ser una bala de goma o un projectil de foam. Així tot, la sentència deixava clar que considera provat que va ser un agent dels mossos l'autor de la mutilació, però que “no ha pogut ser identificat”.

Etiquetas
stats