Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ester Quintana: “No s'està fent la Justícia que necessitem”

Ester Quintana i les seves advocades a la sortida de l'Audiència

Oriol Solé Altimira

Ester Quintana ha expressat aquest divendres a les escales del Palau de Justícia de Barcelona la seva “frustració” per la sentència absolutòria als dos Mossos acusats de rebentar-li l'ull en la manifestació per la vaga general del 14 de novembre de 2012. “No s'està fent la Justícia que necessitem”, ha asseverat aquesta veïna del barri de la Verneda de Barcelona. En la mateixa línia, la seva advocada, Laia Serra, ha dit que “si tothom hagués dit la veritat a la sala, la sentència hagués estat una altra”, i ha acusat els Mossos d'ocultar proves.

Quintana ha lamentat la falta d'investigació interna sobre els fets i l'“encobriment” dels agents per part del departament d'Interior, a qui ha acusat d'ocultar proves incriminatòries. Interior va canviar successivament les seves versions sobre el cas: de negar que una intervenció policial mutilés Quintana va passar a acceptar-la i a indemnitzar la víctima, tot i que sempre ha descartat que fos una bala de goma.

“Els Mossos no han aportat totes les proves que podrien haver aportat”, ha afegit Serra. “És molt frustrant que la veritat popular no aterri a la sala de justícia”, ha valorat la lletrada.

Durant el judici oral Serra va inquirir l'exdirector general de la Policia, Manel Prat, sobre per què la investigació efectuada per Interior contenia tan sols imatges de poca qualitat d'una sucursal bancària propera als fets i es va encarregar al sotsinspector imputat i ara absolt. “Des del primer moment es va intentar buscar per tots els mitjans la prova gràfica del que va passar aquella nit. Les imatges existeixen i crec que algun dia sortiran”, va contestar Prat al judici on va acudir com a testimoni.

Aquest divendres Serra ha tornada a lamentar la “confusió generalitzada” instaurada per la conselleria d'Interior sobre el cas. Amb tot, Serra ha afirmat que “de la frustració construirem coses”, i ha recordat que fruit del cas Quintana al Parlament va prohibir l'ús de bales de goma.

Per la seva banda, la lletrada dels Mossos absolts, Olga Tubau, s'ha mostrat satisfeta amb el veredicte del judici. “Posa de manifest que no existeix cap prova de càrrec que demostri que el sotsinspector donés l'ordre a l'escopeter de disparar una pilota de goma”, ha conclòs, tot i que també ha lamentat que el procés penal acabi sense que s'hagi pogut assenyalar un culpable.

Etiquetas
stats