Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

MAPA | La ruta del desnonament: un matí de dilluns a Nou Barris

Cercavila contra els desnonaments a Nou Barris / ENRIC CATALÀ

João França / Enric Català (fotos)

Barcelona —

Les estadístiques, tot i poc detallades, demostren que els desnonaments que atura la PAH o altres plataformes veïnals com 500x20 a Nou Barris són només una petita part dels que s'arriben a dur a terme. A partir dels casos de tres famílies que van recórrer la setmana passada a entitats del barri per demanar ajuda per fer front a les amenaces de desnonament que tenien aquest dilluns, els activistes del districte de Nou Barris han pogut conèixer el llistat de desnonaments previstos al barri. Des de les 8:30 del matí han organitzat una marató per aturar tants desallotjaments com poguessin.

Els col·lectius en defensa del dret a l'habitatge han aplegat desenes de persones en aquest castigat districte barceloní, sota un aiguat de justícia, per evitar que diverses famílies del barri siguin expulsades de casa seva per no poder pagar la hipoteca, el lloguer, o per haver ocupat un pis després d'haver passat per un procés de desnonament. Dos desnonaments s'han aturat per la pressió veïnal davant la porta de l'immoble, tres s'han pogut aplaçar per la via judicial. En altres, però, els veïns s'han trobat que les famílies ja havien abandonat casa seva, com en tants altres desnonaments silenciosos que hi ha dia a dia.

Etiquetas
stats