Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen la PAH del Banco Popular

Els Mossos d'Esquadra desallotgen la PAH del Banco Popular.

João França

Barcelona —

Els Mossos d'Esquadra han desallotjan aquest vespre els activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que ocupaven la seu del Banco Popular, a la Rambla de Barcelona, per demanar la dació en pagament per a José Antonio, veí de Sant Boi. Després d'un vespre d'incertesa per l'imminent actuació dels Mossos, finalment la policia s'ha presentat a la seu de l'entitat sobre les 22.30 h.

Les més de cent persones que esperaven dins l'entitat, amb el suport creixent d'activistes que s'anaven congregant a l'entorn de l'edifici, han reaccionat al desallotjament asseguts a terra, deixant-se emportar per la policia en un nou acte de resistència pacífica propi de les accions de la PAH. La concentració continua a hores d'ara amb una concentració a les portes del Banco Popular, al crit de “avui fan fora, demà tornarem!”

Gairebé dues hores d'ocupació

La PAH ha ocupat aquest matí la seu del Banc Popular a Barcelona per demanar la dació en pagament per a José Antonio, que va signar una hipoteca multidivisa amb l'entitat i que des de fa anys no en pot pagar les quotes, perquè va perdre la feina. L'ocupació, de caràcter indefinit fins que no es resolgui el cas, l'han protagonitzat unes 200 persones.

Susana Ordóñez, activista de la PAH, explica que porten gairebé un any negociant el cas sense que l'entitat es comprometi a concedir la dació, i esperen que l'ocupació serveixi per forçar un desenllaç favorable a José Antonio. Des de la PAH denuncien que el banc li va vendre una hipoteca multidivisa a l'afectat “amb desinformació i engany”. Si la hipoteca inicial era de 390.000 euros, ara ha augmentat fins a 590.000. I José Antonio només n'ha abonat 100.000 després de cinc anys de pagar mensualitats.

“Va perdre la feina fa quatre anys, en fa dos que no té ingressos... És evident que pot pagar”, detalla Ordóñez, sobre José Antonio. De moment, però, no hi ha encara ordre de desallotjament.

Activistes disfressats de monjos

Uns quants dels 200 activistes que a hores d'ara encara ocupen el vestíbul del banc han optat per disfressar-se de monjos i capellans, per denunciar que una entitat com el Banco Popular, que té vincles reconeguts amb l'Opus Dei, dugui a terme pràctiques com els desnonaments que perjudiquen tant a la ciutadania. “¿Ja hi està d'acord l'Església Catòlica amb aquest comportament?”, es pregunten des de la PAH, que acusa l'entitat d'“estafar ciutadans honrats -com el José Antonio- amb productes tòxics”.

Etiquetas
stats