Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Romeva admet que el candidat a la presidència de Junts Pel Sí és Artur Mas

Raül Romeva, durant la presentació de la candidatura de Junts Pel Sí de la qual ell és número u

Arturo Puente

Els dubtes sembrats per Raül Romeva, número 1 de la candidatura independentista de CDC, ERC i les entitats, sobre la possibilitat que Artur Mas acabés sent president s'han esvaït aquest dilluns, quan Romeva ha llançat un missatge a twitter deixant clar que Mas és el candidat de Junts Pel Sí a la presidència del Govern català.

“Si el 27-S la majoria així ho estableix, hi haurà un govern plural, de concentració. Un govern amb un mandat clar, i tan curt com sigui possible, per poder fer el que reclami la majoria. Un govern presidit per Artur Mas, sí, qui fins ara ha estat sempre a l'altura de les demandes ciutadanes en aquesta qüestió ”, ha assegurat el número u de la llista per Barcelona en una cadena de tweets.

Romeva es desdeia així de la incertesa que havia mostrat en anteriors ocasions sobre qui seria el candidat a la presidència per part del seu grup. A finals del mes passat el candidat a diputat va assegurar que Junts Pel Sí no havia decidit qui seria president si la candidatura guanyava les eleccions. “L'acord no diu explícitament que el president serà Mas”, va assegurar llavors Romeva. Un dia després, la portaveu del Govern, Neus Munté, va desautoritzar al número 1 de la candidatura a l'assegurar que la candidatura havia pactat que Mas seria president.

Aquest dilluns Romeva va tornar a assegurar en una entrevista que considerava “irrellevant” qui seria el president, i no va aclarir si Mas, que va en el número quatre de la llista, era el candidat. Una actitud que també han mantingut un altre membres de la llista, com el líder d'Esquerra i número 5 de la candidatura, Oriol Junqueras, que en les entrevistes fetes fins ara sempre ha defugit la pregunta de qui és el candidat de Junts Pel Sí a la presidència del Govern.

Els dubtes sobre la candidatura de Mas era un dels serrells de l'acord de la candidatura conjunta que un mes després d'haver estat subscrit continua sent opac. Els partits de l'oposició havien reclamat en diverses ocasions a Junts Pel Sí que aclarís qui era el seu candidat, acusant a la llista independentista de portar tapat a Mas. El candidat de Catalunya Sí Que És Pot, Lluí Rabell, ha assegurat avui que el fet que Junts Pel Sí no fes públic al seu candidat resultava “trist i còmic”. Des de les files del PP, Xavier García Albiol havia considerat “una irresponsabilitat” que Romeva considerés poc important qui seria el president de la Generalitat.

Etiquetas
stats