'No els trenquis', una campanya per exigir la prohibició de les bales de goma

Instantània de l'espot 'No els trenquis' / NOLOSROMPAS.ORG

Conforme es va multiplicant el nombre de persones mutilades per bales de goma, també va creixent la solidaritat ciutadana cap a les víctimes i les veus contràries a l'ús d'aquests projectils per part de la policia es fan sentir amb cada vegada més força. La campanya "No els trenquis", promoguda pel realitzador català Miquel Àngel Raió, s'inscriu en aquesta tendència.

Es tracta d'un espot, disponible en català, castellà i anglès, en què només es veuen ulls: ulls sans i ulls mutilats, tots de víctimes de pilotes de goma. "No els trenquis, la nostra visió és el nostre món. No més bales de goma ", diu la veu en off del vídeo. "Una cosa tan agradable com la mirada s'ha convertit en una mostra de dolor", va dir Ester Quintana, una de les protaganistes d'aquest vídeo.

"És increïble que passi això en un país democràtic", va dir Raió, que va explicar que va tenir la idea d'aquest espot en notar la por del seu fill durant la manifestació del passat 14 de novembre, el mateix dia en què Ester Quintana va perdre el seu ull .

Òscar Alpuente, que va perdre el seu ull durant la celebració de la victòria del Barça a la Lliga de Campions del 2009, va recordar l'evolució de l'opinió pública en els últims anys: "ens tractaven com si fóssim culpables, creien que si ens havia passat això , és que alguna cosa havíem d'haver fet. Ara la gent sap el que passa ".

Els promotors d'aquesta campanya també han recordat que manifestaran aquest dissabte a Barcelona contra la violència policial i per la prohibició de les bales de goma.

Etiquetas
Publicado el
22 de febrero de 2013 - 14:50 h

Descubre nuestras apps

stats