Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Joan Herrera (ICV) assegura que no votarà en la consulta alternativa del 9-N

Joan Herrera.

Europa Press

Barcelona —

El coordinador d'ICV Joan Herrera ha anunciat aquest dissabte que no anirà a votar la proposta alternativa de votació per al 9-N i ha lamentat que el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, “ha degradat i cremat la consulta per una altra cosa que no ho és”.

En una entrevista a 'El País', ha explicat que el partit es mobilitzarà el 9-N per reivindicar una consulta i ha considerat que la proposta de votació de Mas “només l'ajuda a ell per dir que ha complert amb la seva paraula que es votarà”.

“Hi ha votants d'ICV que volen votar, és lògic, però no encoratjarem un succedani”, ha afirmat Herrera, per a qui Mas ha actuat més com a candidat de CiU que com a president de la Generalitat i que juga a la confusió.

Ha remarcat que l'objectiu era una consulta amb les garanties democràtiques del decret i la llei: “I si no es pot, no pots donar gat per llebre. L'estratègia de Mas és l'opacitat i això és incompatible amb la democràcia”.

El líder ecosocialista ha subratllat que Mas hauria de convocar eleccions perquè la legislatura està “esgotada”, però que no ho fa perquè sap que les perdria.

Etiquetas
stats