Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'Ajuntament obrirà una comissaria a la Barceloneta

Un cotxe de Mossos d'Esquadra

João França

L'Ajuntament de Barcelona satisfarà una de les reivindicacions dels veïns de la Barceloneta: una comissaria al barri. Fins ara, la comissaria més propera la tenien al carrer Nou de la Rambla, al barri del Raval. El portaveu del grup municipal del PP, Alberto Fernández, ha aprofitat el clima de tensió per anunciar que l'Ajuntament negocia amb el Ministeri d'Interior la compra de l'edifici del passeig Joan de Borbó que pertany a la Policia Nacional.

La Guàrdia Urbana ha confirmat les declaracions del regidor popular i remarca que les negociacions estan en marxa des de l'abril, motiu pel qual neguen cap vinculació a les mobilitzacions per la problemàtica dels pisos turístics. De fet, expliquen que ja s'ha fet una taxació de l'immoble i el consistori ja ha avançat una fiança del 25%. L'Ajuntament només espera que el Consell de Ministres doni el vist-i-plau de la compra.

La comissaria, abans dedicada a tràmits d'immigració, serà compartida per Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra. El passat divendres a la reunió amb la regidora Mercè Homs, els veïns li recordaven que l'edifici seria la ubicació ideal que facilitaria el compliment d'aquesta demanda. La comissaria té 684 metres quadrats edificats i calabossos, segons ha explicat Fernández.

Una altra de les demandes dels veïns que ja es trobava en vies de compliment és la creació d'una campanya informativa per als turistes que visiten al barri. Homs va explicar que el material ja ha estat elaborat i només falta distribuir-lo.

No obstant, pel que fa a les mesures sobre els pisos turístics, la principal reivindicació de les protestes, la plataforma veïnal segueix esperant mesures efectives del consistori. Ahir es van tornar a manifestar i van considerar que les respostes de l'alcalde Xavier Trias a les seves propostes no passaven d'una declaració d'intencions sense concretar mesures.

Etiquetas
stats