Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les obres per unir els dos tramvies de la diagonal començaran el 2017 i costaran 100 milions

Imatge de l'Avinguda Diagonal de Barcelona.

elDiario.es Catalunya

Si l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau va anunciar aquest dijous que les obres per unir els dos tramvies -el Tram Besòs i el Tram Baix- per la Diagonal s’iniciaran al llarg de l’any que ve, la regidora de Mobilitat de l’ajuntament, Mercedes Vidal, ha dit aquest divendres que el cost serà d’aproximadament uns 100 milions d’euros, inversió que assumiria el consistori. Vidal ho ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, on ha reconegut que hi ha un “gran equip” de tècnics avaluant la viabilitat d'aquest projecte, “una obra de gran abast que milloraria la vida de moltíssimes persones”.

D'acord amb l’agenda del projecte presentada aquest dijous durant el plenari del Pacte per la Mobilitat, els estudis previs encarregats, “molt avançats” segons Colau, estaran enllestits a finals de febrer. Si és així, això ha de permetre iniciar durant aquest any la redacció del projecte constructiu i l'inici de les obres l'any que ve, va explicar Colau, que va matisar que aquest serà el calendari del projecte “si no hi ha cap entrebanc”. 

D'aquesta manera es respon a la demanda que plataformes com Diagonal per a Tothom, Per la Qualitat de l'Aire, així com la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya i la FAVB van fer a l'estiu a l'alcaldessa de la ciutat perquè posés en marxa l projecte que pretén unir en una sola línia els actuals dos fragments al llarg de la cèntrica avinguda barcelonina. Segons reivindicava llavors l'Associació per a la Promoció del Transport Públic la unió del tramvia podria fer augmentar la càrrega de passatgers dels 80.000 actuals a 160.000, basant-se en dades d'estudis de l'Autoritat de Transport Metropolità

Durant l'acte l'alcaldessa va afirmar que des del consistori estan “preparats” per tirar endavant aquest projecte i va demanar la col·laboració per part de la resta d'administracions públiques. En la primera reunió entre Ada Colau com a alcaldessa de la ciutat i el llavors president del Govern Artur Mas, Colau va assegurar-se el suport de la Generalitat per un dels projectes estrella del seu programa malgrat que el suport del president es contradigués amb el programa de l'alcaldable del seu partit, Xavier Trias, que s'havia negat rotundament a aquesta proposta.

.

Etiquetas
stats