Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els sindicats preparen una gran mobilització al novembre emmig d'una tardor calenta

Àlvarez i Gallego durant una manifestació aquest estiu

catalunyaplural.cat

Barcelona —

CCOO i UGT de Catalunya han anunciat una gran mobilització per al novembre vinent. En roda de premsa, els secretaris generals dels sindicats, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han indicat que en breu fixaran les dates de l'acció. A més, han augurat una “tardor calenta” amb protestes sectorials. El 7 d'octubre s'iniciaran les actuacions coincidint amb la jornada mundial per al treball digne que organitza la Confederació Sindical Mundial. El 12 del mateix mes se celebrarà una altra jornada reivindicativa en defensa dels drets sexuals de les dones.

La mobilització global es farà, tal com han dit els líders sindicals, de forma coordinada amb la plataforma Prou Retallades. Es vol així, que la protesta no sigui només sindical, si no que abasti també les entitats cíviques, per la qual cosa es posaran d'acord amb organitzacions de diversos sectors.

En l'esmentada jornada es vol visualitzar el malestar ciutadà respecte a les retallades dels serveis públics, la destrucció de llocs de treball, la pobresa i l'augment de la desigualtat social. En aquest sentit es vol que l'acció serveixi per mobilitzar la gent contra la nova reforma de les pensions, una normativa que “si s'aprova farà que les pensions pugin o baixin en funció de l'IPC i de la situació econòmica del país i afectarà als pensionistes actuals i futurs” va dir Josep Maria Àlvarez.

Gallego va ser més concret: va indicar que la reforma de les pensions suposarà una reducció d'entre un 14 i un 18% de la revaloració anual, només per dependre de l'evolució de l'IPC. A més, el denominat factor de sostenibilitat, que relaciona els increments amb l'esperança de vida, suposarà també que els futurs pensionistes cobrin entre 35 i 62 euros menys al mes, segons els càlculs efectuats pels sindicats.

Álvarez va criticar contra les polítiques econòmiques seguides pels governs de Catalunya i Espanya als quals va titllar d'estar a les ordres de la Troika. Sobre la reforma laboral ha dit que no ha tingut cap efecte positiu sobre l'economia i només ha servit per fer créixer l'atur i reduir els salaris dels treballadors.

La protesta també pretén ser una mostra de rebuig cap a les retallades en Sanitat i Educació, concretament contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert -s'ha convocat una vaga estatal el 24 d'octubre-, i contra l'aplicació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Dades esgarrifoses

Per la seva banda, Gallego ha desmentit les al.lusions oficials a la millora de l'economia. Ha dit que “El 2013 seguim en recessió econòmica i el 2014 no s'espera una entrada millor”. Tot plegat justifica, ha dit el sindicalista, la protesta social d'aquesta tardor. I ha reblat el clau recordant algunes xifres esgarrifoses: el 24% d'atur, l'alta precarietat en la feina, la caiguda en picat de la demanda interna i molts convenis col·lectius sense firmar a causa del bloqueig patronal facilitat per la reforma laboral elaborada i votada per PP i CiU.

Dels 600.000 aturats catalans 200.000 no cobren prestació ni subsidi, va dir el dirigent de CCOO. Per això ha advocat per la creació de la Renda Garantida de Ciutadania, que estarà en breu al Parlament en forma de ILP, que hauria de substituir la molt devaluada Renda Mínima d'Inserció.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats