Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Convergència obre un període de debat entre les seves bases per impulsar la seva refundació

Marta Pascal i Josep Rull compareixen després de la reunió setmanal del Consell Nacional

Arturo Puente

El procés de refundació de Convergència començarà abans del seu congrés del mes de juny, on esperen arribar amb alguns plantejaments clars i provinents de les bases. La formació ha anunciat aquest dilluns que, durant un mes, duran a terme un cicle de debats sectorials i territorials, en què participaran militants, simpatitzants i persones vinculades en algun moment a l'organització.

Segons ha explicat la portaveu convergent, Marca Pascal, aquests debats s'impulsaran “sense apriorismes” i no des de la cúpula sinó des d'un “grup dinamitzador”, i en última instància han de servir per recollir l'opinió de les bases sobre com volen que sigui el nou partit.

Convergència vol que el debat de les seves bases sigui el més capil·lar possible, de manera que hi haurà sessions almenys a cada capital de comarca i ciutat de més de 20.000 habitants, encara que també n'hi podrà haver en nuclis més petits si així ho reclamen els militants. La primera d'aquestes assemblees es realitzarà dijous que ve. Segons Pascal, els impulsors manegen la xifra de 30.000 persones com a participants potencials, però no poden assegurar-ho ja que dependrà de les ganes d'implicar-se en el procés que tinguin totes les persones properes al partit.

L'objectiu final és recollir les opinions de les bases en tres eixos -ideològic, estructura de partit i estratègia política-, i s'utilitzarà una enquesta telemàtica de 90 preguntes i debats presencials. Les preguntes que guiaran els debats, ha explicat Pascal, seran concretes i qüestionaran sobre coses com si s'ha de canviar el nom del partit o com s'han d'elegir els seus càrrecs. Paral·lelament l'expresident Artur Mas farà una ronda de trobades per les federacions.

stats