Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'Audiència de Barcelona reactiva la causa contra els regidors de Badalona que van obrir l'Ajuntament el 12-O

Els regidors de Badalona, a la Ciutat de la Justicia

elDiario.es Catalunya

L'Audiència de Barcelona ha ordenat reactivar la causa per un presumpte delicte de desobediència contra els sis regidors del govern de Badalona que van obrir l'Ajuntament de la ciutat el 12 d'octubre de l'any passat. Els magistrats consideren que els regidors, a l'obrir les dependències municipals el 12-O, van desatendre l'ordre judicial que els ho prohibia.

La decisió de l'Audiència, avançada per Nació Digital i confirmada per aquest diari, corregeix la decisió del jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona, que el mes de gener passat va optar per arxivar el cas. El magistrat va considerar que els investigats no van desobeir la resolució judicial que els obligava a mantenir tancats els locals i a no realitzar cap activitat administrativa.

El jutge de primera instància va valorar així mateix que els regidors es van limitar a practicar una “escenificació”, que no constitueix delicte perquè “el dret penal no castiga les 'performances'”. Els regidors van atendre la ciutadania en dependències municipals el 12-O i van trencar l'ordre judicial que ho prohibia. Ara l'Audiència estima el recurs presentat per la Fiscalia i deixa sense efecte l'arxiu de la causa.

Els edils que van obrir l'Ajuntament el 12-O són el primer, el tercer i la quarta tinent d'alcaldia, Oriol Lladó (ERC), Jose Téllez i Eulàlia Sabater (Guanyem Badalona En Comú); la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger (ERC); i l'edil de participació i el d'espais públics, Fátima Taleb i Francec Duran (Guanyem). Amb la reobertura del cas, els investigats tenen tots els números per anar a judici.

Etiquetas
stats