Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Arxivada la causa contra el Govern de Badalona per obrir l'ajuntament el 12 d'octubre

Moment en què els regidors estripen la interlocutòria judicial

Arturo Puente

La denúncia interposada pel PP de García Albiol contra els membres del Govern de Badalona que el passat 12 d'octubre van obrir l'ajuntament ha quedat en res. El jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona ha decidit arxivar les diligències aquest dilluns, en considerar que els investigats no van desobeir la resolució judicial que els obligava a mantenir tancats els locals i a no realitzar activitat administrativa.

El jutge tanca les diligències obertes el mateix 12 d'octubre, arran de la denúncia del PP de Xavier García Albiol, que acusava els regidors d'haver desobeït una ordre judicial anterior, imposada per un jutge de Barcelona davant el recurs de la Delegació del Govern de Catalunya. La Fiscalia, que en un primer moment va anunciar que actuaria, finalment no ho va fer per haver assumit ja el jutge la causa.

Segons l'acte judicial els regidors, pertanyents a Guanyem Badalona, ICV-EUiA i ERC, no haurien comès cap delicte, ja que els fets ocorreguts aquell dia, en cas de ser desobediència, ho seria de forma simbòlica, sense traspassar la legalitat. “S'ha de determinar si els actes concrets realitzats eren prohibits per la resolució judicial”, es pregunta el jutge, per resoldre que “es pot dir directament que no, encara que molt hàbilment els investigats van fer creure que sí”.

Així, el jutge explica que la resolució no impedia que els regidors entressin a l'edifici de l'ajuntament, com tampoc és un delicte que un regidor trenqui una còpia d'una resolució judicial. A més assegura que, fora del hall d'entrada, l'edifici d'El Viver, on estan la majoria de departaments municipals, va romandre tancat i sense activitat aquell dia.

Etiquetas
stats