Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El TSJC cita a declarar Francesc Homs el 4 de març pel cas del 9-N

El diputat de DiL, Francesc Homs

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar pel proper divendres 4 de març l'exconseller de Presidència i actual diputat de DiL al Congrés, Francesc Homs, en el marc del cas que investiga si la Generalitat va desobeir la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la consulta del 9-N.

Aquesta compareixença d'Homs és prèvia a la decisió que pugui prendre el magistrat del TSJC en relació a elevar, o no, la causa al Tribunal Suprem, degut a la condició d'aforat d'Homs per ser diputat al Congrés.

Quan li va oferir declarar voluntàriament, el TSJC li va recordar a Homs que, abans de resoldre si remet el cas al Suprem, té la facultat de comparèixer a declarar -assistit per un advocat- davant del magistrat del TSJC que investiga el cas, Joan Manuel Abril, així com sol·licitar la pràctica de les diligències que consideri oportunes.

En qualsevol cas, la interlocutòria del TSJC no paralitza el fet que en els propers dies el jutge instructor hagi de fer la seva exposició raonada al Tribunal Suprem sobre si veu indicis de fets delictius imputables a Homs i informar també sobre si la causa que s'instrueix en el TSJC es remet de forma completa al TS -cosa que afectaria l'expresident Artur Mas; l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau- o només la part que afecta el líder de DiL al Congrés, que pel seu càrrec és aforat i el Suprem és l'únic tribunal que li pot jutjar.

stats