Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Manu Chao s’estrena en el Rototom

Manu Chao

El cantautor francoespanyol Manu Chao actuarà aquest dijous per primera vegada en el Rototom Sunsplash de Benicàssim (Castelló) per mostrar en el Main Stage un espectacle “especial” que convertirà el recinte “en una verdadera festa amb el mestissatge de ritmes com a protagonista”.

Segons ha explicat l’organització en un comunicat, el que va ser alma mater de Mano Negra i impulsor de Radio Bemba aterrarà aquest dijous a Benicàssim després d’haver recorregut una bona part d’Europa i Llatinoamèrica juntament amb els integrants de La Ventura, per a presentar el seu nou projecte musical, amb què “saltarà” per primera vegada a l’escenari per “ampliar l’horitzó musical del Rototom”.

Així mateix, el pes europeu de la jornada del dijous es reforçarà amb la presència del francés Biga Ranx, artista dancehall que apostarà per un xou més electrònic per al seu pas pel festival.

L’escenari principal tornarà a fer un salt transoceànic i connectarà l’escena reggae europea i la jamaicana de la mà de Tarrus Riley, que oferirà un espectacle “especial” per al qual comptarà amb la veu d’Alaine, el mestre del saxòfon Dean Fraser i the Black Soil Band.

La mateixa connexió intercontinental tornarà a viure’s en l’escenari Showcase, amb artistes d’Itàlia (Pharmakos o els italobritànics Dubmarta); els ucraïnesos The Vyo; La Família Torelli, de Lleida, que posarà amb la discjòquei alemanya Coco Girl el ritme ska a la vetlada, o els colombians Alerta Kamarada, organitzadors del Mes del Reggae del país llatinoamericà, en què ha col·laborat el Rototom Sunsplash.

Íntegrament europea serà la sessió de la DanceHall, amb l’espectacle conjunt que el sound alemany Warrior Sound Intl oferirà amb Ma Gash Intl (Suïssa). El cartell el completarà Brixton Heights (Itàlia-el Regne Unit). Mentrestant, el veterà selector britànic Jah Shaka regnarà en solitari en la Dub Academy, on recrearà la màgia de les seues sessions londinenques a partir de la mitjanit.

La realitat rastafari

En l’extramusical, la Reggae University viatjarà fins a Etiòpia a través del documental “Shashamane: on the trail of the Promised Land”, realitzat en col·laboració amb la RAI italiana i l’estrena nacional del qual acollirà a partir de les 16.00 hores el Film Festival. La directora, Giulia Amatu, participarà després (17.40 hores) en la sessió “From Shashamane to Bobo Hill”, que parlarà de la realitat de les comunitats rastafari a Etiòpia, Jamaica i altres indrets del món. Aquesta temàtica completarà la projecció del curtmetratge “10 Milles Bull Bay”, dedicat als ensenyaments, la filosofia i l’estil de vida de Bobo Ashanti, un dels grups més destacats del moviment rastafari.

De la seua banda, el Fòrum Social analitzarà en el debat “Delictes d’odi: contra l’oblit” (17.00 hores) el context en què es produeixen aquest tipus de crims, siguen de tipus racial, per LGTBIfòbia o motivats per qüestions ideològiques, com els comesos fa poc contra homosexuals a Orlando, contra població negra en unes quantes ciutats dels Estats Units o l’assassinat de la diputada anglesa Collins Cox.

Per a analitzar aquest escenari, el Fòrum Social rebrà Esteban Ibarra, president del Moviment contra la Intolerància, i Miquel Ramos, periodista i activista de diferents moviments socials, antiracistes i de drets humans.

A més, el psiquiatre xilé Claudio Naranjo i exalumnes de l’Escola Llibertària Paideia analitzaran en la sessió “Canviem l’educació, transformem el món” (19.00 hores) la manera d’adaptar el sistema educatiu per a convertir-lo en palanca de canvi.

Sobre este blog

Etiquetas
stats