Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

L'Arenal s'acomiada amb els sons més eclèctics liderats per Kase.O

Un grup de joves al 'Beach Club', un dels espais de l'Arenal Sound

EFE

Borriana —

L'Arenal *Sound 2017 va tancar diumenge la seua setena edició amb els sons eclèctics de C.Tangana, Aspencat, Rayden o Txarango en una nit en la qual el raper Kase.O va desplegat carisma i mestratge amb un xou excel·lent.

Després d'uns dies de veure a “youtubers”, “bloguers” i cantants encastellats gràcies a les xarxes socials, el raper aragonés Javier Ibarra (Kase.O), ha enlluernat als sounders amb ajuda de Momo i R de Rumba, i quan ja els tenia sota control ha demanat als xics que no permeten les conductes misògines dels seus amics i actuen.

Per a Kase.O les dones “poden vestir-se com vulguen i ballar com vulguen” i no cal quedar-se indiferent davant qui no ho entenga.

Sense necessitat d'emprar “Mazas i catapultas”, el raper s'ha fet amb els milers de joves, els ha parlat, els ha posat a cantar, ha bromejat, ha malbaratat naturalitat i jugat amb el gènere al seu antull, com un mestre adobat que domina de sobres la matèria.

Semblava difícil que un raper omplira l'escenari principal de l'Arenal Sound, però Kase.O ho ha fet sense cap problema i desgranant el seu últim treball “El Círculo”.

I ha fet apologia de l'esforç, del sacrifici, del respecte als pares i als avis, de l'amor i d'aquells que ajuden als refugiats i a “tota la gent que està fotuda”.

I els ha demanat precisament als sounders que deixen “la pantalla” i no es perden el que els envolten.

El recinte de l'Arenal a més avui s'ha vist abarrotat a primera hora perquè ningú volia perdre's a C.Tangana, a qui li ha plogut alguna peça íntima femenina del públic.

L'artista no té pèls en la llengua i rebutja ser masclista, malgrat que la lletra de la seua cançó “Mala Mujer” haja estat embolicada en certa polèmica i considerada com a tal en alguns mitjans.

Siga com siga, C.Tangana, qui nega fer “trap”, ha demostrat que la popularitat en Internet -amb milions de reproduccions dels seus temes- és garantia d'èxit en l'Arenal, i se li ha quedat xicotetíssim l'escenari secundari amb una més que solvent actuació.

També el raper Rayden ha trepitjat aquest diumenge l'escenari principal aportant matisos, girs i guitarres al gènere, amb una actuació ballable plena de crítica i ironia i amb unes lletres reivindicatives i compromeses amb les problemàtiques de la crisi de refugiats o la corrupció.

I ha comptat amb l'ajuda de Bely Basarte, que va actuar en la segona de les festes de benvinguda del festival, per a interpretar a duo “Vía de Escape”.

Un directe potent que ja havia sigut augurat pel propi artista en Twitter i que ha servit d'aperitiu al company veterà Kase.O.

La nit més eclèctica ha explicat a més amb els valencians Aspencat, reivindicatius, festius i amb un suport incondicional de públic encantat de cantar en valencià.

La jornada de tancament ha continuat amb Txarango i amb els noruecs assidus a l'Arenal, Kakkmaddafakka, que a més són un dels grups més volguts pels sounders i en l'escenari principal quedava encara per veure als britànics Clean Bandit i els DJs Matoma i Yellow Claw.

En la platja la programació ha continuat per a oferir una bona estona de festa amb Navvier, Fira Fem, We Are Not DJs i Los Castizos.

El diumenge ha sigut a més dia de balanç, en el qual s'han repetit les xifres de 300.000 assistents durant els 6 dies que dura el festival, com en l'edició de 2016, amb una repercussió econòmica de més de 41 milions d'euros i 4.000 llocs de treball directes i indirectes generats.

L'Arenal Sound 2018, serà “el millor”, segons ha assegurat el seu director David Sánchez.

Sobre este blog

Etiquetas
stats