Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Trias anuncia una consulta a Barcelona sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

L'alcalde Trias anuncia una consulta sobre els Jocs d'Hivern

catalunyaplural.cat

Barcelona —

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dijous que té previst realitzar una consulta ciutadana sobre els Jocs Olímpics d'Hivern abans que la ciutat presenti la seva candidatura oficial, que en un principi havia de ser per al 2022 però que ja s'estava plantejant de posposar. Trias ha deixat clar que un esdeveniment d'aquesta magnitud no es pot tirar endavant sense el suport de la ciutadania i de l'Ajuntament. Per això, ha dit que “tothom s'haurà de mullar” -en referència als barcelonins però també als grups municipals-, i ha remarcat que “hi haurà consulta abans de presentar la candidatura oficial”.

Sobre el posicionament dels partits, l'alcalde de la capital catalana ha subratllat que voldrà saber clarament si estan a favor del 'sí' o del 'no', perque considera que seria perjudicial organitzar els Jocs sense el suport de PP, PSC, ERC i ICV -encara que els ecosocialistes ja s'hi han manifestat contraris.

Trias ha pronunciat aquestes paraules en una entrevista a La Xarxa Audiovisual Local, on també ha parlat de la possibilitat d'optar a organitzar els jocs més endavant. “No s'acaba el món si al final es fessin el 2026”, o inclús el 2030, ha manifestat, argumentant que només es presentaran si tenen opcions reals de guanyar.

Pel que fa a la fallida candidatura de Madrid als Jocs Olímpics ha afirmat que se n'ha d'aprendre dels errors: en primer lloc, valorar les possibilitats en relació a la resta d'aspirants, i en segon lloc, tenir en compte que “Espanya no està en hores altes, i això és fotut”. Malgrat tot, s'ha mostrat conveçut que “la Marca Barcelona és importantíssima a nivell esportiu”.

Etiquetas
stats