eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Collboni: “Els funcionaris municipals estan alarmats amb la proposta de Colau de moneda pròpia”

La idea de la candidata a l'alcaldia de Barcelona en Comú de proposar els funcionaris que cobrin part del seu salari en una moneda pròpia ha creat tensió entre els treballadors de l'Ajuntament, segons el candidat socialista.

- PUBLICIDAD -
Jaume Collboni a un moment de l'entrevista / ENRIC CATALÀ

El candidat del PSC, Jaume Collboni, en un moment de l'entrevista a Catalunya Plural / ENRIC CATALÀ

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit aquest matí que està ‘perplex’ davant la proposta anunciada per la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, de pagar part del sou dels funcionaris municipals amb una moneda pròpia barcelonina. Segons Collboni, “representants de diversos sindicats de treballadors i funcionaris municipals s’han posat en contacte amb mi perquè estan alarmats amb aquesta iniciativa”.

La proposta de Barcelona en Comú, recollida en la seva plana web, es refereix, però, a aquesta opció com a voluntària. En parlar d’aquesta moneda, es planteja “fer que part de les retribucions dels empleats públics es puguin cobrar en moneda local”. També s’hi proposa “atorgar part de les subvencions de l’ajuntament en moneda local i fer que part dels microcrèdits i crèdits a empreses facilitats des de l’Ajuntament es puguin subministrar en aquesta moneda”. 

Aquesta polèmica es superposa amb l’obligació que té pendent el consistori de pagar els funcionaris un 1% de les nòmines que reclamen com a endarreriments i consolidació dels salaris. La sala 14 del Contenciós va desestimar, a mitjans del mes passat, la darrera apel·lació del govern municipal contra aquest pagament. Per Collboni, cal fer front a aquesta qüestió i ha demanat Colau “molt rigor” i que consulti els treballadors abans de llençar propostes com la de pagar-los en part amb una moneda barcelonina.

El consistori ha aprovat, en aquest mandat, estudiar la possibilitat de crear bonus amb els quals fer front a determinats compromisos financers, però en cap moment es va plantejar la possibilitat d’utilitzar-los per pagar els funcionaris o atorgar part de les subvencions municipals amb aquesta moneda, com recull el programa de Barcelona en Comú.

Jaume Collboni ha fet aquestes declaracions a la sortida de l’Hospital del Mar, on s’ha reunit amb representants de la direcció i del comitè d’empresa i ha refermat el seu compromís amb el sistema de salut pública. Entre les prioritats del seu programa en aquest àmbit hi ha la finalització de la primera fase de les obres d’ampliació i millora de l’Hospital del Mar –que avui ha visitat-, l’elaboració d’un nou conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per la millora de la qualitat de la xarxa sanitària, la creació d’una Oficina del Defensor de la Ciutadania en temes de salut, la priorització de la prevenció i la dedicació un mínim del 1% del pressupost de cada regidoria a aquest àmbit.                    

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha