Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC aposta per una “fórmula guanyadora” amb diferents llistes independentistes

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

EFE

Barcelona —

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha apostat avui per un gran acord “guanyador” per a les pròximes eleccions catalanes que “no deixi escapar ni un sol vot independentista” i que, a més, tingui la capacitat de convèncer els que encara estan indecisos sobre el futur de Catalunya.

Rovira ha intervingut avui en el primer Consell Nacional d'ERC que se celebra després del procés participatiu del 9-N ia escassos quatre dies que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, doni a conèixer el seu full de ruta per a l'escenari polític dels propers mesos a Catalunya.

En el seu discurs, la secretària general ha expressat la “satisfacció” que el seu partit ha acollit la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, de convocar unes eleccions anticipades en clau plebiscitària amb una llista unitària i ha anunciat que ERC “no deixarà escapar aquesta oportunitat”.

Per això, Marta Rovira creu necessari un acord de les forces sobiranistes per aconseguir la “fórmula guanyadora”, que en la seva opinió ha de complir dues condicions: no deixar escapar ni un sol vot independentista i també “engrandir les majories” per convèncer la gent que segueix tenint dubtes sobre el futur de Catalunya.

La secretària general d'ERC ha afirmat que en la seva formació se senten “satisfets i molt contents” després de l'anunci de Mas, perquè el president català va posar al seu abast “la possibilitat de fer unes eleccions sobre la independència”, una oportunitat que al seu parer no es pot “deixar escapar”.

Per Marta Rovira, el camí del dret a decidir “l'hem de continuar amb unes eleccions”, un instrument que, per primera vegada en tot aquest procés, ofereix la possibilitat que les forces sobiranistes es posin d'acord sobre quin és el camí per aconseguir la independència.

“Arribarem als acords que calguin, sempre que ens permetin guanyar el nostre futur”, ha proclamat la dirigent d'ERC, després de recordar que l'independentisme agrupa “gent d'ideologies molt diferents”, de llengües i orígens diferents, el que al seu entendre dóna “riquesa” al moviment.

Per aquest motiu, Rovira ha cridat a “posar-se d'acord” amb vista a unes eventuals eleccions catalanes per aconseguir una “fórmula que inclogui els màxims referents del país” i que també englobi aquelles persones “que se senten criades no només per la independència, sinó per l'oportunitat que suposa per a construir un país millor”.

En aquest sentit, ha opinat que moltes persones que van acudir a votar el 9-N volen la independència per construir un nou país que treballi per eradicar la pobresa i la corrupció, amb una política “honesta” al servei dels ciutadans.

Rovira creu que aquest acord per a les pròximes eleccions ha de “convèncer la gent que encara s'ho està mirant amb dubtes” i “eixamplar les majories” per sumar els indecisos. “És una oportunitat única a tota Europa”, ha sentenciat la secretària general republicana.

Etiquetas
stats