Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Els Mossos registren diversos espais llibertaris de Barcelona en una operació contra anarquistes

La Kasa de la Muntanya, dalt de Gràcia a Barcelona. / cc foto: MickStephenson (Wikimedia)

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Un ampli operatiu dels Mossos d'Esquadra ha irromput de matinada a la 'Kasa de la Muntanya', una històrica casa okupa de Barcelona, en el marc d'una operació contra grups anarquistes. Sota el nom d'operació Pandora, ordenada per l'Audiència Nacional, s'han dut a terme altres registres en espais de Barcelona com els ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu i el Poble-sec. També en onze domicilis, tots ells a Catalunya excepte un a la Comunitat de Madrid.

Pocs minuts després de les 5 del matí s'han presentat els agents de la policia catalana a la Kasa de la Muntanya, a la part alta del districte de Gràcia, i han bloquejat tots els accessos amb un ampli perímetre. La majoria dels que es trobaven a l'immoble, una vintena de persones, s'han refugiat en una de les estances de l'edifici, mentre els Mossos registraven totes les dependències. De moment no hi ha detinguts, però sí que s'ha confiscat ordinadors, telèfons mòbils i llibretes, entre altra documentació, segons fonts policials.

Paral·lelament, desenes de persones s'han concentrat als voltants del cordó policial, però han estat dissolts i han anat a la plaça Lesseps.

La macrooperació, segons les comunicacions oficials de la policia, hauria de servir per desarticular una suposada “organització terrorista de tipus anarquista”, a la qual s'atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius. Hi ha de moment onze detinguts, segons fonts policials, encara que cap d'ells en l'emblemàtica Kasa de la Muntanya, on els seus ocupants es troben de moment retinguts en el seu interior.

Etiquetas
stats