Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sergi, en presó preventiva pels fets de Can Vies, surt en llibertat

Pancarta de suport als detinguts a la Ciutat de la Justícia

elDiario.es Catalunya

Sergi Rubia, un dels dos detinguts durant les protestes de Sants que va passar a presó preventiva serà posat en llibertat avui, 23 dies més tard, després que ho hagi establert el jutjat penal número 28 de Barcelona. De les 30 persones que van ser detingudes el mateix dia, el cas del Sergi va ser l'únic que es va portar a un jutjat diferent i va ser l'únic que va entrar en presó.

La seva advocada Nahxeli Beas, va considerar que es tractava d'una “mesura de bojos, perquè no té antecedents, té arrelament, no hi ha possibilitat de fuga i no tenen cap prova”, va assegurar fa uns dies. Va recórrer la mesura a l'Audiència de Barcelona, que ha rebutjat el recurs aquest matí, i al tribunal que porta el cas, que finalment l'ha acceptat.

El Sergi, de 29 anys, treballa com a auxiliar d'infermeria de forma intermitent en una clínica i un hospital i “té una xarxa social molt gran”, remarcava Beas. És un membre molt actiu dels Castellers de Barcelona i durant tots els dies que ha estat empresonat ha rebut suport de la seva colla, que va anar a fer un pilar a Brians, on es trobava empresonat, i d'altres castellers, que hi han mostrat la seva solidaritat.

“Diu l'atestat policial que el van veure en un grup que bolcava i cremava contenidors, però no detallen absolutament res, ni com ni amb qui, i no poden perquè no ho ha fet”, explicava l'advocada. Defensa que el Sergi no va participar en altercats, però afegeix que encara que ho hagués fet, la presó preventiva era una mesura desproporcionada. Beas remarca que si al judici se'l condemnés pels desordres públics que se li imputen probablement no arribaria ni a entrar a presó.

Etiquetas
stats