Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC rebutja el recurs de Carme Forcadell i la segueix investigant per desobediència

Oriol Solé Altimira

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seguirà investigada pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica que va presentar Forcadell, pel que continua amb la causa contra la presidenta de la Cambra per esbrinar si va desobeir el Tribunal Constitucional (TC) quan va permetre que es votessin les conclusions de la comissió sobre el procés constituent català el mes de juliol passat.

En una interlocutòria, la sala civil i penal de l'alt tribunal català rebutja el recurs interposat per Forcadell al veure la seva actuació “aparentment arbitrària” per no fer cas al Constitucional, una “peça bàsica” de l'Estat. El TSJC també remarca que el procés penal contra Forcadell s'ha iniciat “per una aparença de delicte de desobediència al mandat d'un tribunal, que constitueix una de les peces bàsiques en l'arquitectura de l'Estat de dret de les democràcies avançades”.

Forcadell va recórrer la decisió (del TSJC) d'investigar-la per desobediència per permetre votar el full de ruta sobiranista al·legant que no es pot prohibir el debat parlamentari perquè “ni existeix ni pot existir un debat d'idees il·legal”.

Per continuar amb la investigació, l'alt tribunal ha sol·licitat al Parlament que en un termini de dos dies li lliuri documentació. Per exemple, l'escrit del Constitucional que advertia als membres de la Cambra de les conseqüències que podria comportar la discussió en el ple del full de ruta independentista, els informes dels lletrats de la Cambra o les actes parlamentàries de la sessió que va aprovar les conclusions sobre el procés constituent.

stats