Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Barcelona demanarà una ordre judicial per inspeccionar el CIE després de dues negatives de la Policia Nacional

Tècnics municipals aixequen acta de la negativa de la Policia Nacional a la inspecció del CIE

João França / Sandra Lázaro (fotos)

Els tècnics d'inspecció de l'Ajuntament de Barcelona han tornat al CIE de la Zona Franca aquest dimecres i, com va passar el dilluns amb la primera inspecció, els agents de la Policia Nacional els han negat el pas. El consistori va ordenar la setmana passada el cessament d'activitat del CIE per manca de llicència per l'internament de persones, però el Ministeri de l'Interior va considerar que no necessitava llicència i va ordenar la reobertura del centre després de vuit mesos tancat. “En aquesta ocasió, havíem realitzat un comunicació oficial al Ministeri de l'Interior per garantir que no podien al·legar desconeixement”, ha explicat posteriorment el tinent d'alcaldia Jaume Asens.

Després de la segona inspecció impedida, l'Ajuntament ja pot recórrer al jutjat de guàrdia, a on demanarà una ordre d'entrada per inspeccionar el centre. Si la via judicial dóna la raó al consistori, podran entrar al CIE i comprovar si hi ha interns tancats, incomplint l'ordre municipal. Si és que sí, n'ordenaran el precinte.

En cas que la Policia Nacional impedeixi el precinte del centre com ha impedit les inspeccions, el consistori hauria de tornar a recórrer als jutjats, que podrien ordenar el desallotjament del CIE amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra com a policia judicial.

Amb motiu de les obres de reforma, ordenades pel jutjat de vigilància del CIE perquè es veien vulnerats els drets dels interns, l'Ajuntament va poder comprovar que el centre seguia sense comptar amb una llicència d'activitats adient –té la llicència que correspon a una comissaria de la Policia Nacional– ni complir amb les mesures de seguretat. El consistori va donar un mes al Ministeri de l'Interior per posar-hi remei, però aquest va considerar que no havia de demanar llicència.

Etiquetas
stats